Muhabbit

Tornado Cash, Amerika’nın Yaptırım Listesindeki Bazı Kripto Para Adreslerini Engelleyecek!

Tornado Cash, ABD hükümetinin yaptırım listesini uygulayacak!

Tornado Cash, Ethereum üzerine kurulu ve merkeziyetsiz bir gizlilik çözümü olarak bilinmektedir. Alıcı ve hedef adresler arasında gerçekleşen zincir üstü bağlantıyı keserek, işlem gizliliğini geliştiren bir uygulamadır.

Tornado Cash, ABD hükümeti tarafından onaylanmış ve yaptırım listesine eklenmiş kripto para adreslerini engelleyeceğini kamuoyuna açıkladı.

Belirlenen Adresler Tornado Cash Uygulamasından Faydalanamayacak!

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından belirlenmiş kripto para adresleri, alınan bu karar ile artık popüler Tornado Cash uygulamasında işlem yapamayacak.

Tornado Cash resmi Twitter sayfası üzerinden yaptığı paylaşımda konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Şirket olarak finansal gizliliğimizi korumak, bizim için çok önemli. Ancak bu durum uyumsuzluk pahasına olmaması gerekiyor.”

Tornado Cash, Kripto Para Adreslerini Engellemek İçin Chainalysis Oracle‘ı Kullanacak!

Tornado Cash

Tornado Cash, OFAC’ın belirlediği kripto para adreslerini engellemek için akıllı bir sözleşme olarak bilinen Chainalysis Oracle‘ı kullanacağını açıkladı.

Tornado Cash uygulamasının faydalanacağı Chainalysis Oracle ise herhangi bir kripto para adresinin yaptırımlara uygun olup olmadığını doğrulayan, ücretsiz bir araç olarak bilinmekte.

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz gün popüler Axie Infinity oyununun blok zinciri Ronin Network’ten 625 milyon dolarlık kripto para çalınmıştı. ABD Hazine Bakanlığı ise 625 milyon dolarlık kripto para soygununu Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus’un gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Tornado Cash’in, Amerika’nın yaptırım listesindeki kripto para cüzdanları engelleme kararı ise, bu olayın hemen akabinde gerçekleşti. Bakanlık gerçekleşen kripto para soygunuyla bağlantılı olduğu düşünülen bir adresi, yaptırım listesine ekledi. Tornado Cash ise yaptırım listesinde yer alan bu adresi hemen engelledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version