Muhabbit

Toyota, Web3 Hackathonu Aracılığıyla Blok Zincirine Giriş Yapacak!

Toyota destekli hackathonun ödülü 100.000 dolar!

Otomotiv devi Toyota, merkezi olmayan özerk organizasyon (DAO) geliştiricileri için bir Web3 hackathonuna katılarak blok zinciri kullanım alanlarını genişletiyor.

1 Şubat 2023 tarihinde çoklu zincir akıllı sözleşmesi ve merkezi olmayan uygulama (DApp) ağı Astar bir açıklama yaparak Web3 hackathonu yapacağını duyurdu. Açıklamada en dikkat çeken şey ise hackathonun Toyota Motor Corporation tarafından desteklenmesi oldu.

Astar Network’ün Kurucusu Sota Watanabe, Toyota’nın girişime katılımının önemi vurgulamak için şu yorumu yaptı:

“Etkinlik sırasında Toyota’nın çalışanları için ilk POC (Konsept Kanıtı) DAO aracını geliştirmeyi hedefliyoruz. İyi bir araç üretilirse, Toyota çalışanları Astar Network’teki ürünlerle günlük olarak etkileşime girecek.”

Bu Web3 etkinliği Toyota’nın bu alandaki ilk etkinliği. Çok uluslu araç şirketinin, “şirketin faaliyetlerini iyileştirme vizyonunu desteklemek” amacıyla blok zinciri teknolojisini kendi teknolojisine eklemeye çalıştığı da belirtildi.

Astar Vakfı, etkinlik için 100.000 dolarlık fon sözü verdi ve Toyota’nın ödülleri kazanacak projeleri seçeceğini de açıkladı.

Etkinliğe katılanlar, ürünlerini Japonya merkezli layer-1 blok zinciri Astar ağı üzerinde geliştirecek. Hackathon, Astar’ın Polkadot tabanlı metaverse projesi olan “COZMISE” üzerinde gerçekleşecek.

Toyota daha önce de blok zinciri üzerinde çalışma yapmıştı. Otomotiv devinin Bilişim Bölümü, 2020 yılında Toyota isimli bir dijital token çıkarmak için Japon kripto para borsası Decurrent ile işbirliği yapmıştı. Toyota ayrıca, dağıtılmış defter teknolojisinin geleceğini ve otomotiv endüstrisindeki rolünü keşfetmek için 2020’de bir blok zinciri laboratuvarı da kurmuştu.

Otomotiv devleri blok zincirine yoğunlaşıyor

Blok zinciri teknolojisi her alanda kullanılmaya devam ediyor. Dünya devi şirketler de kullanım alanlarını gördükçe bu alana yatarım yapmaya başladı. Otomotiv sektöründe de BMW, Ford, General Motors ve Renault blok zincirini araçlarda kullanan ilk markalar arasındaydı.

Peki arabalar, blok zinciri teknolojisini nasıl kullanıyor? Bunun cevabı aslında teknolojinin kullanımının geniş olmasından kaynaklı biraz geniş oluyor. Bazı şirketler satın alma sürecindeki evrak işlerini blok zinciri üzerinden yaparken bazıları araç kimliği oluşturmakta kullanıyor. Araç kimliği, aracın VIN numarası ve ilgili aracın yüzlerce sensöründen toplanmış olan veri kayıtlarının üreticilerin ve hükümetlerin merkezîleştirilmiş veri tabanlarında toplanmasıdır.

Bir başka kullanım alanı ise son zamanlarda trend olan araç cüzdanıdır. Araç sahipleri bu cüzdanlar sayesinde artık araçlarından inmeden otopark, ücretli yol ve yakıt ücreti gibi birçok şeyin parasını ödeyebilecekler.

Bunların dışında, aracın yedek parçalarının da blok zincirine ekleyip gerekli durumlarda tedarik etmek amacıyla kullanan araç şirketleri de bulunuyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version