Muhabbit

TRON DAO Rezervi USDD Stablecoin’e Dair Merak Edilenleri Yanıtladı!

TRON DAO Rezervi (TDR), TRON’un merkezi olmayan aşırı teminatlı stablecoin USDD hakkında sık sorulan bazı soruları resmi olarak yanıtladı.

TRON DAO Rezervi (TDR), topluluk tarafından TRON’un merkezi olmayan over-collateralized (aşırı teminatlı) stablecoin USDD hakkında sık sorulan bazı soruları resmi olarak yanıtladı.

USDD stablecoin, şu anda tüm kripto para piyasası genelinde en fazla teminatlandırılmış stablecoin olarak dikkat çekiyor. USDD’nin temel görevi, blockchain dünyasına istikrarlı değerde merkezi olmayan bir kripto para birimi sağlamak diye belirtiliyor. USDD, stablecoin piyasasında gerçek anlamda ademi merkeziyetçi bir yapı nasıl kurulur, bunu temsil ediyor. USDC veya USDT gibi diğer stablecoin’ler, merkezi bir platformun ABD doları (USD) rezervlerine sabitleniyor. Doğası gereği, USDC ve USDT, dünya çapındaki yasal düzenleyiciler tarafından sıkı denetime tabi olan merkezi stablecoin’ler olarak kabul ediliyor.

Mevcut piyasa koşulları, varlıkların sahiplerinin rızası olmaksızın tasfiyeye ve dondurulmasına ilişkin korkuları beraberinde getirdi. USDD, bu korkuların üstesinden birçok farklı açıdan gelebileceğini iddia ediyor. TRON DAO Rezervinin (TDR) beyaz listeye alınmış kurumları USDD basmaya yetkililer. USDD’nin değeri, BTC, USDT, USDC ve TRX’ten oluşan ancak bunlarla sınırlı olmayan yüksek likit kripto para varlıklarının aşırı teminatlandırılmasıyla destekleniyor. Böylece, USDD merkezi aracılardan bağımsız bir nitelik kazanıyor. Diğer bir deyişle, kullanıcıların varlıklarının önceden bildirilerek veya bildirilmeden dondurulması konusunda endişelenmelerine gerek kalmıyor. Bu durum, USDD sahiplerinin stablecoin’lerinin tam mülkiyetine sahip olmalarını sağlıyor.

USDD, TRON DAO Aracılığıyla İstikrar Garantisi Vadediyor

İstikrar, başarılı bir stablecoin’in en önemli niteliklerinden biri olarak görülüyor. USDC ve USDT gibi merkezi stablecoin’ler, yasal düzenleyiciler tarafından USD’ye 1:1 rezerv oranını korumakla yükümlü addediliyor. Bu stablecoin’lerin merkezi otoriteleri rezerv gereksinimlerini karşılayamaması, merkezi stablecoin’lerin 1:1 USD sabit oranını kaybetmesine neden olabilir. USDD ise, merkezi olmayan yapısı nedeniyle bu tür sorunlara karşı bağışlığa sahip. USDD, direkt olarak USD’ye sabitlenmek yerine, USD’nin değerine yakın bir değer civarında kalmayı hedefliyor. USDD’nin fiyat istikrarı, TDR’nin piyasa koşullarına göre uyguladığı para politikaları ile sağlanıyor.

TDR, USDD’nin istikrarını sağlamak için dört para politikası aracı benimsiyor ve böylece TRON ekosisteminin büyümesini sağlıyor. Söz konusu dört politika aracı, gösterge faiz oranlarını, açık piyasa işlemlerini (OMO), pencere kılavuzluğunu ve TRX ve USDD’nin para basma mekanizmasını belirliyor. TDR, önümüzdeki süreçte USDD ekosisteminin istikrarını ve büyümesini teşvik etmek için daha fazla para politikası aracı keşfetmeyi hedefliyor. TDR’nin para politikası ayarlamalarının nihai hedefi, USDD’nin istikrarlı fiyatını korurken, onu piyasadaki en güvenilir ve merkezi olmayan stablecoin olacak şekilde güçlendirmek olarak ifade ediliyor. 

İlginizi çekebilir: Stablecoin 3.0 Dönemi mi Geliyor?

USDD, TRON DAO Rezervi ve üst düzey ana blockchain kurumları tarafından ortaklaşa başlatılan, merkezi olmayan, aşırı teminatlı bir stablecoin’dir. USDD protokolü TRON ağı üzerinde çalışıyor. Günümüzde Ethereum ve BNB CHin’e BTTC çapraz zincir protokolü aracılığıyla bağlı olan protokolün gelecekte daha fazla blockchain’de erişilebilir olacağı belirtiliyor. USDD, TRX aracılığıyla ABD dolarına sabitleniyor ve TRON DAO Rezervi rehberliğinde fiyat istikrarını koruyor. İstikrarlı ve merkezi olmayan bir dijital dolar sistemine erişim sağlayan USDD, böylece herkes için finansal özgürlüğü mümkün kılıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version