Muhabbit

Tron Merkeziyetsiz Stablecoin Çıkaracağını Açıkladı

Djed ile Tron, MakerDao’ya alternatif olabilecek mi?

tron

Yapılan duyuruya göre Tron Foundation, kendi “stablecoin”ini çıkarmaya hazırlanıyor. MakerDao benzeri bir sistem olarak çalışacak olan Tron’un yeni girişiminin adi ise “Djed“.

Djed duyurusu ise Justin Sun tarafından yapılmış durumda. Stablecoin ile ilgili bir girişimin geleceği ise yine Justin Sun tarafından açıklanmıştı.

Tron (TRX) ve Bittorrent (BTT) tarafından destekleneceği belirtilen proje ile Tron kendi merkezsiz stablecoin projesini ortaya koymakta. Hali hazırda Tron ağında başka “stablecoin”ler de çalışmakta. Tether’in (USDT) kullandığı ağlar arasında Tron (TRX) de bulunuyor.

Yeni merkezsiz stablecoin “USDJ” olarak isimlendirilecek. Buradan da Djed’in “whitepaper”ına erişebilirsiniz.

USDJ, Tron ağında merkeziz bir şekilde akıllı sözleşmeler aracılığı ile üretilen bir “stablecoin”dir. USDJ üretmek için herkes teminat olarak TRX gösterebilir. Kripto para “Amerikan Doları”na endekslenmiştir.

MakerDao’ya benzeyen şekilde Djed’de de stabilite ücreti, topluluk yönetişimi ve tasfiye mekanizması da bulunmakta. Kısacası Djed, MakerDao’nun çok benzeri bir DeFi girişimi olarak tanımlanabilir.

USDJ’nin Tron DeFi’ının en önemli parçası olacağına inanıyoruz.

Bu noktada Tron’dan da bir DeFi adımı gelmiş olduğunu görüyoruz.

DeFi’ın geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önceki girişimler gibi gelip geçici bir hareket olarak mı kalacak, yoksa finans geleceğine yön verecek bir atılım mı olacak?

Son Yazılar

Exit mobile version