Muhabbit

Trust Wallet Nasıl Kurulur?

Kripto para cüzdanı Trust Wallet nasıl kurulur?

Trust Wallet

Trust Wallet

Kripto paraların benimsenmesi zaman geçtikçe artmaya devam ediyor. Bununla birlikte merkeziyetsizlik kavramının önemini kullanıcılar yeni yeni fark ediyor. Merkezi yapılarda sıkıntılar yaşanmasıyla birlikte insanlar, kripto paralara ve merkeziyetsizliğe yönelmeye başladı. Anahtar bilgilerinin kullanıcı tarafından saklandığı kripto para cüzdanları her geçen gün arttı.

Kripto para cüzdanları ile kullanıcılar, sahip oldukları kripto paralarla, herhangi bir merkezi kuruluşa gerek kalmadan işlem yapabilir. Bu nedenle bazı kullanıcılar, kripto paralarını merkezi borsalarda saklamak yerine merkeziyetsiz kripto para cüzdanlarında saklamayı tercih etmeye başladı.

Kimi kullanıcı merkezi borsaların güvensiz olduğunu düşünürken kimi kullanıcılar, merkezi borsaları daha güvenli buluyor. Bunun sebebi ise kullanıcı, şifresini unuttuğunda veya kaybettiğinde merkezi bir borsada bu durum ile ilgilenen ve kullanıcıya yardım eden ekipler var. Ancak merkeziyetsiz kripto para cüzdanlarında bütün sorumluluk kullanıcıya ait. Eğer kullanıcı, şifresini kaybederse kendisi dışında kimseden yardım alamaz.

Kripto para cüzdanları sayesinde kullanıcılar; kripto para satın alabilir, satabilir, saklayabilir ve transfer yapabilir. Her bir kripto para cüzdanı, harf ve rakamlardan oluşan bir adrese sahiptir. Bu adresleri banka hesabınızdaki IBAN numarası olarak düşünebilirsiniz.

Blok zinciri teknolojisinin getirdiği şeffaflık sayesinde, kullanıcılar, cüzdan adreslerini blok zincir tarayıcıları üzerinden aratarak, ne zaman hangi işlemleri yaptığını kontrol edebilir. Blok zincirlere göre farklı kripto para cüzdanları kullanılabilir. Birçok farklı blok zincirinde kullanılan kripto para cüzdanlarına örnek olarak Trust Wallet‘tan bahsedilebilir.

Trust Wallet’ı mobil cihazlarınızdaki Google Play Store ve Apple Store mağazalarından indirerek kullanabilirsiniz.

Kripto Para Cüzdanı Trust Wallet Nedir?

Trust Wallet Binance’in resmi mobil cüzdanı olarak biliniyor. Trust Wallet, 40’tan fazla blok zincirini destekliyor. Yani birçok blok zincirinde Trust Wallet kullanarak işlem yapabilirsiniz. Kullanıcılar, varlıklarını saklamak veya blok zinciri üzerinde çalışan merkeziyetsiz uygulamalarda işlem yapmak için kripto para cüzdanını kullanır.

Trust Wallet, mobil bir cüzdan uygulamasıdır. Bu makalede Trust Wallet’ın mobil bir cihaz üzerinden nasıl kurulduğunu anlatacağız.

Trust Wallet Nasıl Kurulur?

Trust Wallet’ın mobil cihazda nasıl kurulduğunu resimlerle örneklendirerek anlatacağız. Farklı mobil cihazlardan bu işlemi yapmak isteyenler için adımların benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Trust Wallet 1

Öncelikle Trust Wallet’ı Android kullanıyorsanız Google Play Store’dan Apple kullanıyorsanız Apple Store’dan aratarak indirebilirsiniz.

Trust Wallet 2

Trust Wallet uygulamasını indirdikten sonra Yeni bir cüzdan oluştur seçeneğine tıklayarak işleme devam ediyoruz.

Trust Wallet 3

Bir sonraki adımda yukarıdaki gibi Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşullarının bulunduğu bir sayfa karşımıza çıkıyor. Bu sekmeleri inceledikten sonra Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikası’nı okudum ve kabul ediyorum kutucuğunu işaretleyerek Devam butonuna tıklıyoruz.

Trust Wallet 4

Bir sonraki adımda uygulama, cüzdanı oluşturmadan önce kullanıcıların hangi sorumluluklara sahip olduğunu anlaması için bazı maddeleri bize sıralıyor. Bu maddeleri dikkatlice okuyup işaretledikten sonra Devam butonuna tıklıyoruz.

Trust Wallet 5

Kripto Para Cüzdanı Oluştururken En Önemli Konu: Phrase Word!

Phrase Word, cüzdanınızın güvenliği için çok önemlidir. Phrase Word’leri başka bir tarayıcıdan cüzdanınıza girmek için kullanabilirsiniz.

Trust Wallet cüzdanınızı sildiğinizde ve tekrar yüklediğinizde, cüzdanınıza giriş yapmak için Phrase Word’lere ihtiyacınız olacak. Ya da farklı bir mobil cihazdan cüzdanınıza erişmek istediğinizde yine Phrase Word’leri kullanacaksınız. Bu kelimeleri kaybederseniz cüzdanınıza erişmeniz imkansız olur çünkü bununla ilgili bir çağrı merkezi veya yardımcı olabilecek insanlar yok. Kısaca bu kripto para cüzdanından sadece siz sorumlusunuz.

Kelimeleri dijital ortam dışında başka bir yerde saklamak hacklenme durumlarında varlıklarınızı kaybetmemenizin önüne geçebilir.

Bu yüzden bu kelimeleri, kaybetmeyeceğiniz bir yerde ve güvenli bir şekilde sakladığınızdan emin olun.

Kelimeleri sırayla doğru bir şekilde sakladığınıza emin olduktan sonra Devam butonuna tıklayarak işleme devam edin.

Trust Wallet 6

Trust Wallet, size verdiği Phrase Word’leri aynı şekilde sıralamanızı istiyor. Bu işlemi de başarılı bir şekilde yerine getirdikten sonra kurulum işlemini neredeyse tamamlamış oluyorsunuz. Devam butonuna tıklayıp işleme devam edin.

Trust Wallet cüzdanınızı başarıyla oluşturdunuz! Kripto para ve DeFi dünyasına hoş geldiniz! Cüzdanınızı başarılı bir şekilde oluşturduysanız aşağıdaki ekran görüntüsü gibi bir sayfa karşınıza gelecektir.

Trust Wallet 7

Trust Wallet Cüzdanında Genel Bir Bakış

Trust Wallet cüzdanında keşfet sekmesine baktığımızda karşımıza stake işlemleri için alternatifler çıkıyor. Hangi tokenı stake etmek istiyorsanız o tokenın bulunduğu blok zinciri tokenını da cüzdanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Trust Wallet 8

Örnek verecek olursak RAY stake etmek isteyen birisi cüzdanında SOL bulundurması gerekiyor. Çünkü RAY, Solana blok zinciri üzerinde olan bir token ve Solana blok zincirinin tokenı da SOL’dür. Bu kural her kripto para cüzdanı için geçerlidir.

Trust Wallet üzerinden kolay bir şekilde birçok tokenı bir başka cüzdana gönderebilirsiniz.

Tarayıcı sekmesinde ise Trust Wallet’ın desteklediği dApp’lere bağlanabilir ve işlem yapabilirsiniz.

Trust Wallet Cüzdanıma Her Giriş Yaptığımda Phrase Word’leri Girmek Zorunda Kalacak Mıyım?

Tabii ki de hayır! Eğer cüzdanınıza farklı bir cihazdan ilk defa giriş yapıyorsanız Phrase Word’lere ihtiyacınız var. Ancak daha önce kullandığınız cihazlarda sadece parolanızı girerek kripto para cüzdanınıza giriş yapabilirsiniz.

Daha fazla Nedir içeriği için: Nedir?

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version