Muhabbit

Tüm Analistler Düşüş Öngörüyor, Ya Bitcoin Alma Vakti İse?

Yaşanan son düşüş, yüzde 50 seviyelerine ulaşmış iken nerdeyse tüm analistler, tüm analizler “bearish”e dönmüş durumda.

Bitcoin Dominansı

Volatilite kripto para piyasasının bir parçası, belki de vazgeçilmezi.

Yaşanan son düşüş, yüzde 50 seviyelerine ulaşmış iken nerdeyse tüm analistler, tüm analizler “bearish”e dönmüş durumda. 2 hafta önce herkes Bitcoin’in uçacağını düşünüyordu. Şimdi ise birçok kişi Bitcoin’in dibi boylayacağını söylüyor. Her yükselişte “moon” ve her düşüşte “öldü” yorumları yapmak ne derece doğru? Topluluğun fikirlerinin bu kadar kısa sürede 180 derece değişmesi çok da sağlıklı görünmemekle birlikte sizleri de yönlendirmemeli.

Bundan sadece birkaç hafta önce Bitcoin 10,000 $ seviyelerinde seyretmekteydi. Her ne kadar bu düşüşü “coronavirus” mü tetikledi bilinmez, ancak virüsün neredeyse bütün finansal piyasaların üzerinden bir tır gibi geçtiği yadsınamaz bir gerçek.

Hatta Bitcoin fiyatının 10,000 $’ın altını bir daha görmeyeceğini iddia eden hesaplar bile düşüş ile birlikte görüşlerini tamamen değiştirmiş durumda.

Bitcoin’in özgüvenini toplayıp yeniden dönüşe başlaması 8 yıl alabilir.

Sözün sahibi, Twitter’da fenomen hesaplardan bir tanesi. Sadece birkaç hafta önce 15,000 $, 20,000 $ beklentileri bulunan hesaplar düşüş sonrası yeni hedeflerini 1000 $ ve 200 $ olarak güncellemiş durumdalar.

Fear&Greed İndikatörü de aşırı korku seviyesine gelmiş bulunuyor.

Dönüş Vakti Mi

Buradan hareketle Bitcoin’de bir dönüş vakti geldiği söylenebilir mi?

Teknik analiz bir yana bazen sosyal medya, yani topluluk analizi de hareketler ile ilgili ipuçları barındırabiliyor. Market, herkese para kazandırmak istemiyor. Hele ki kripto para piyasası doğası gereği sert hareketleri ile bu olasılığı daha çok barındırmakta. Sonuçta birilerinin coinlerini satabilmesi için, birilerinin de bu fiyatlardan alım yapması gerekiyor.

Eğer herkes satıyorsa kim alıyor?

Son Yazılar

Exit mobile version