Muhabbit

Filmler ve Filimler, Siber Saldırı Kurbanı Oldu!

Mizahla iç içe geçmiş eleştirel videolarıyla ünlü olan, YouTube üzerinde kısa dizileri de mevcut olan YouTube kanalı Filmler ve Filimler siber saldırı kurbanı oldu.

harvest finance

Mizahla iç içe geçmiş eleştirel videolarıyla ünlü olan, YouTube üzerinde kısa dizileri de mevcut olan YouTube kanalı Filmler ve Filimler siber saldırı kurbanı oldu.

Türkiye’de sinema eleştirisi denildiğinde akla gelen YouTube kanalı Filmler ve Filimler 5. yılını kutlamaya az kalmışken zor günler geçirdi. 5 yıllık yayın döneminde sinema filmlerini mizahi bir yolla eleştirerek film veyahut filim kategorisine yerleştiren kanal, YouTube üzerinde Hile adında bir internet dizisine de sahip. Yaklaşık 1 milyon takipçiye sahip olan kanal, geçtiğimiz günlerde aktif değildi. Kanala girmek isteyen takipçiler önce kanalı bulamadı sonra da videoları. Ne olduğu belirsizlik içerisindeyken açıklama dün geldi.

Cointelegraph Türkiye’nin haberine göre, sinemaseverlerin yakından takip ettiği YouTube kanalı Filmler ve Filimler siber suçlularca ele geçirildi. Kripto para çekilişi “giveaway” kisvesiyle dolandırıcılık peşinde koşan siber suçlular, amaçlarına ulaşamadan engellendi.

6 Temmuz tarihinde kanalın yüzü Taha Ulukaya, platformda yayınlanan videoda kanalın başına gelen olayları anlattı.

Videoda kanalın Haziran ayında siber suçluların eline geçtiğini ve Temmuz ayında ancak geri aldıklarını söyleyen Ulukaya, suçluların Rus uyruklu olduklarını ifade etti. Suçluların amaçlarına veyahut isteklerine dair bir açıklamanın olmadığı videonun ardından farklı senaryolar gündeme geldi.

Scam Giveaway Olabilir!

Bir iddiaya göre Filmler ve Filimler kanalını ele geçiren siber suçluların amacı son zamanların tercih edilen dolandırıcılık tezgahlarından biri olan Bitcoin Giveaway’di. Siber suçlular bu tezgahı kurmak için genel olarak ünlü veyahut popüler bir kişi veya kişilerin hesaplarını ele geçiriyor. Hesap ele geçirme dışında o ünlünün sahte hesabını açarak bir miktar takipçi kazanarak veyahut satın alarak “güven” kazandıktan sonra Giveaway ortaya atılıyor. Takipçilerle cüzdan adresi paylaşılarak şu adrese şu kadar Bitcoin, Monero veya herhangi bir kripto para yollarsanız, yolladığınız kripto paranın birkaç katı kripto para kazanacaksınız, şeklinde vaatler veriliyor. Kripto para yollayan takipçiler daha sonra ödül olan kripto parayı bekliyor ancak hesaplarına hiçbir zaman kripto para gelmiyor.

Son zamanlarda revaçta olan bu tezgahın son kurbanı da Filmler ve Filimler oldu. Geçtiğimiz aylarda Twitter üzerinden Elon Musk olduğunu iddia eden Türk sahtekârların hesapları da aynı sebepten dolayı kaldırılmıştı.

Son Yazılar

Exit mobile version