Muhabbit

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanından, Dijital Para Açıklaması Geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu dijital paralara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu dijital paralara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İİT-İSEDAK (İslam İş Birliği Teşkilatı) toplantısında konuşan Kavcıoğlu şu ifadelerde bulundu:

“Ülkeler arası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve merkez bankası dijital paralarının kullanım imkanları üzerinde çalışılması, dikkate alınması gereken iki önemli husustur.”

Kavcıoğlu yaptığı açıklamalarda sık sık finansal çalışmalara yer verirken, küresel belirsizlik ortamında 3 önemli sorunun öne çıktığının da altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Dijital Para Birimlerinin Önemine Vurgu Yaptı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıklamalarında küresel belirsizlik ortamında 3 önemli sorunun ortaya çıktığını ifade etti. 3 soru ise şu şekilde:

Artan enflasyon baskıları geçici mi yoksa kalıcı mı olacak?

Bölgesel çatışmaların ilerleyişi nasıl olacak?

Artan belirsizlik ortamında merkez bankaları ne tür politikalar izleyecek?

Açıklamalarının devamında küresel belirsizliklerin arttığını dile getiren Kavcıoğlu, İİT altında farklı ekonomilerden oluşan zengin bir topluluğa sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

“Ülkelerimiz arasındaki bu çeşitliliği, İİT bünyesinde daha yakın iş birlikleri kurarak fırsata çevirebiliriz. Ülkelerimiz arasında daha entegre bir finansal sistemin inşa edilmesi, kazan-kazan prensibi ile daha verimli sermaye dağılımına olanak sağlayacaktır.”

İlginizi Çekebilir: Türkiye’de Kripto Paralara Olan Yoğun İlgi, Büyük Borsaları Ülkeye Çekiyor!

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version