Muhabbit

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ICO Raporu Yayımladı!

TCMB ICO hakkında bir rapor yayımladı.

Türkiye

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), ilk token arzı (ICO) süreci hakkında bir değerlendirme raporu yayımladı. Tahmin edebileceğiniz üzere kripto paralar ile alakalı olan rapor, Türkiye için bir ilk niteliğinde.

TCBM’nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan “ICO Başarısının ve ICO Sonrası Performans Belirleyicileri” isimli rapor, bu tür ICO süreçlerinin başarılarını, fiyat performansı ve fiyatlanma aşaması gibi bazı konuları ele almakta.

Rapor, ICO girişimlerini “girişimciler için yeni proje veya ürün geliştirmek üzere fon toplamanın alternatif bir yolu” olarak tanımlamakta.

Bununla beraber ICO’ların satış sonrası performans analizini inceleyen rapor, “teklif fiyatının ve piyasa duyarlılığının, ICO sonrası uzun vadeli performansın açıklanmasında önemli bir rol oynadığını” söylüyor.

ICO süreci hakkındaki raporda, “kripto para piyasalarındaki büyüme ve düşüş dönemleri arasında farklılıkların da” yaşandığı vurgulandı.

Ayrıca rapor, ICO projeleri için kullanılan blockchain ağının %75’inin ERC20 standardında gerçekleştirildiğini de belirtiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan Benzeri Görülmemiş Rapor!

Genel olarak raporu değerlendirecek olursak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası farklı finansal enstrümanlar için çalışmalar yapmaya başlamış gibi görünüyor.

ICO’ları fazlasıyla derinlemesine inceleyen raporda, ortalama ICO süresinden, ICO ekiplerinin ortalama kaç kişi olduğuna kadar farklı ince detaylar mevcut.

Ayrıca rapora göre, token satış sürecini kısa tutan girişimler, diğer ICO projelerine nazaran çok daha başarılı oluyor.

Bunun en büyük sebebi ise, uzun süren ICO süreçleri, yatırım açısından güven eksikliğine yol açtığı için, yatırım yapma düşüncesinde olan kişiler motivasyon eksikliği yaşıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version