Muhabbit

Türkiye FTX Varlıklarına El Koydu!

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’a ait olan hisselere Türkiye Finansal Suçlar Soruşturma Kurulu (MASAK) tarafından el konulma kararı alındı.

sbf ftx

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’a ait olan hisselere Türkiye Finansal Suçlar Soruşturma Kurulu (MASAK) tarafından el konulma kararı alındı.

MASAK soruşturmalarına Bankman-Fried’ın iflas süreci sırasında, 14 Kasım 2022’de başlamıştı.

Soruşturmalar kapsamında FTX’in sermayesini güvenilir bir şekilde saklayamadığı, müşteri yatırımlarını şüpheli işlemlerle riske attığı ve müşterilerin gerçek değerler tarafından desteklenmeyen listelenmiş kripto paraları alıp satmasına sebep olarak piyasadaki arz talep dengesini manipüle ettiği sonuçlarına varıldı.

Bu bulgular neticesinde MASAK Bankam-Fried ve ortaklarının varlıklarını suç şüphesi gerekçesiyle dondurma kararı aldı.

Türkiye Kullanıcıları FTX Hesaplarını Kurtarabilecek Mi?

FTX TR’nin websitesi hala erişime açık ancak sadece kullanıcıların hesaplarına dair bilgilere nasıl ulaşabileceklerini anlatan bir metni gösteriyor. Bir linke yönlendirilen kullanıcılardan IBAN bilgilerini ve Türk lirası hesaplarına bağlı olan Türkiye kimlik numaralarını paylaşmaları isteniyor.

FTX TR’nin paylaştığı bir Linkedln gönderisine göre borsanın 110.000’den fazla kullanıcısı vardı ve aylık ortalama işlem hacmi 2022 senesinde mobil uygulaması piyasaya sürüldüğünden beri 500-600 milyon dolar civarında seyrediyordu. Şirkette 27 kişi çalışıyordu.

İlginizi çekebilir: FTX Yetkilileri, Sam Bankman-Fried ve Ailesi Bahamalar’dan Gayrimenkul Satın Aldı

Gönderi ayrıca şirketin kullanıcı hesap bakiyelerini banka hesaplarına transfer etmek üzerine çalıştığına da işaret etti.

FTX TR, bir zamanlar Binance’de yöneticilik yapmış, global iş geliştirmeden sorumlu Celal Çarhoğlu tarafından yönetiliyordu. FTX websitesinde en fazla aktif kullanıcıya sahip olan 6ncı ülke olan Türkiye, her ay 187.000 kullanıcıyla siteyi ziyaret ediyordu.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version