Muhabbit

Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı Socios ile Ortaklık Kurdu!

Kulüpler Birliği ve Socios’tan yeni ortaklık haberi var!

Türkiye

Türkiye’nin en büyük futbol ligi olan Süper Lig’de oynayan futbol kulüplerini temsil eden Türkiye Kulüpler Birliği, 1 Temmuz tarihinde yaptığı bir duyuruya göre, ülkenin futbol ekosistemindeki yeniliği teşvik etmek amacıyla Socios.com ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Bildiğiniz gibi pandemi dolayısıyla askıya alınan ligler, seyircisiz oynatılan maçlar, yenilikçi çözümlere gebe oldu ve bu süreç içine yeni gelir modelleri karşımıza çıktı.

Socios ve Chiliz CEO’su Alexander Dreyfus’un açıklamalarına göre, “Dünyada çok az ülke Türklerin futbola duyduğu eşsiz tutkuyu yansıtıyor.”.

Bu ortaklık, spor tesislerinin taraftarların huzuruna sunması için çok önemli olarak nitelendiriliyor. Açıklamalara göre ortaklık, böylesine kritik bir ortamda Türk futbol ekosistemine fayda sağlayacak.

Socios, farklı liglerde bulunan altı Türk futbol takımı için şimdiden taraftar tokenlarını başlattı. 40’tan fazla küresel spor organizasyonunun yanı sıra, Türkiye’den Alanyaspor, Bursaspor, Galatasaray, Göztepe, İstanbul Başakşehir ve Trabzonspor, taraftarlarına yeni ürünler sunmak için taraftar tokenlarını ve Socios’un ödül uygulamasını kullanıyor.

Türkiye Kulüpler Birliği ve Socios Seminerler Düzenleyecek!

Yeni ortaklık, spor odaklı blockchain şirketini Kulüpler Birliği’nin taraftar katılımı ortağı yapıyor. Socios, birliğin taraftar katılımını geliştirmek, yeni gelir modelleri oluşturmak ve finansal sürdürülebilirliği artırmak için Türk profesyonel kulüplerine yeni teknolojiler uygulaması adına yardımcı olacak.

Duyuruda, anlaşmanın bir parçası olarak Külüpler Birliği ve Socios.com, endüstrinin ana aktörlerine futbol dünyasını etkileyen en son trendler hakkında bilgiler sağlayacak. Bununla beraber ikili, Türkiye’de profesyonel futbolun çıtasını yükseltmek hedefi doğrultusunda bir dizi eğitim ve seminere de ev sahipliği yapacak.

Bildiğiniz gibi bilet satışları ve canlı yayın anlaşmaları, futbol endüstrisinin en büyük gelir kalemleri. Pandemi döneminde çoğu ligde maçlar ya bir süreliğine ara verildiği ya da seyircisiz oynandığı için kulüplerin yeni iş modellerine ihtiyacı var. Kulüpler taraftar tokenlarını, taraftarlara daha yakın olmak için stratejik bir hareket olarak görüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version