Muhabbit

Square, MicroStrategy’nin Adımlarını Mı Takip Ediyor?

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in şirketi Square, 50 milyon dolarlık Bitcoin alımı yaptı. MicroStrategy’nin adımlarını takip ediyor olabilirler mi?

Square

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in şirketi Square, toplam değeri 50 milyon dolar olan 4.709 Bitcoin (BTC) satın aldı. Bitcoin yanlısı tavrıyla dikkat çeken CEO’nun bu adımı, şirketi Square’in birincil rezerv varlığı olarak Bitcoin’i seçip seçmediği konusunu gündeme getirdi.

Geçtiğimiz aylarda ve günlerde MicroStrategy’nin Bitcoin alımları yapması ve Bitcoin’i birincil rezerv varlığı olarak kabul etmek istediğini açıklaması kripto para dünyasına damga vurmuştu. Bu hareketiyle diğer şirketleri de bu atılımı yapmaya çağıran MicroStrategy’nin sesi, Jack Dorsey tarafından duyulmuş olabilir mi?

Bugün (08.10.2020) Bitcoin Investment Whitepaper’ı yayınlayan Square, 2018 yılından beri Bitcoin alanında yer aldığı öncü yerden bahsederek dün (07.10.2020) toplam değeri 50 milyon dolar olan bir Bitcoin (BTC) alımı yaptığını açıkladı. Yayınlanan Whitepaper’dan saatler önce bir duyum olarak kripto para dünyasını ve özellikle de piyasaları hareketlendiren bu haber, Bitcoin’İn de 11 bin dolar bandına yaklaşmasına neden oldu.

Whitepaper’da Square’in kripto para dünyasında yenilikleri teşvik etmek, patentli kripto araçlara erişim sağlamak, patent saldırılarına karşı kişilerin kendilerini korumasını sağlamak amacıyla kâr amacı gitmeyen Cryptocurrency Open Patent Alliance’ı (COPA)’yı başlattığı da yer alıyordu.

“Kripto para birimlerinin hızlı evrimi ve eşi benzeri görülmemiş belirsizlik hâliyle birlikte ABD doları cinsinden bilançomuzu genişletmek ve anlamlı bir yatırım yapmak için Bitcoin’i tercih ettik. Bitcoin’i küresel ekonomik güçlenmenin bir aracı olarak görüyoruz. Bu yatırım, misyonumuzu ilerletmemiz için önemli bir adımdır.”

Whitepaper’a göre, işlem gizliliğini sağlamak ve alım sırasındaki fiyat düşüşünü dengelemek için, Hazine (Treasury) Cash App’in Bitcoin alım satım ürünü ile Bitcoin’i over-the-counter olarak aldı. Time-Weighted Average Price (TWAP) kullanarak da önceden belirlenmiş bir 24 saatlik ortalama fiyat analizi gerçekleştirildi ve buna göre alım saati belirlendi.

Güncellenecektir.

Son Yazılar

Exit mobile version