Muhabbit

Twitter Kripto Para Spam Hesaplarından Kurtuldu!

Elon Musk’ın Twitter üzerinde yer alan kripto para spam hesaplarına karşı başlattığı savaş işe yaramışa benziyor.

Ünlü-Milyarder-Elon-Musk-Twitter-Muhabbit

Elon Musk’ın Twitter üzerinde yer alan kripto para spam hesaplarına karşı başlattığı savaş işe yaramışa benziyor. Musk’ın girişimiyle beraber kripto para topluluğundan gelen veriler spam hesap sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Twitter CEO’su 11 Aralık 2022’de paylaştığı bir gönderide “yarın spam hesapları bir sürpriz bekliyor” diyerek platformda yer alan sahte hesaplara göz dağı vermiş, çok sayıda spam hesabın belirli birkaç kişi tarafından kullanıldığını tespit ettiklerini duyurmuştu ve eklemişti: “Kötü niyetli aktörlerin IP adreslerini engelleyeceğiz.”

Musk, açıklamasının devamında her ne kadar spam hesap yöneticileri IP adresleri engellendikten sonra başka yöntemlerle yeniden platforma sızacak olsalar da, yeniden varlıklarının tespit edilip tekrar engelleneceklerini duyurdu.

Dogecoin’in yaratıcısı Shibetoshi Nakamoto takma isimli Billy Markus, Musk’a 11 Aralık 2022’de attığı bir tweet’te şöyle dedi:

“Bir deneme gönderisi yaptım ve 50 spam cevap yerine yalnızca bir tane spam cevap aldım. Bu büyük bir gelişme.”

Twitter

Twitter Kullanıcıları Musk’ın Yaptığı Değişiklikleri Test Ediyor

Başka Twitter kullanıcıları da Musk’ın vaatlerini teste tabii tuttu. Bir Bitcoin analisti ve yatırımcısı olan PlanB, kaç spam hesabın yanıtlayacağını görmek için bir veri grafiği paylaştı. Şimdiye dek gönderiye hiçbir spam hesaptan yorum gelmedi.

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin ise her ne kadar Twitter son zamanlarda daha kullanıcı dostu bir platform gibi dursa da, Musk sayesinde spam hesaplarda gerçekten bir düşüş olup olmadığını şu an için kestiremediğini ifade etti.

“Elon’ın yaptıklarını kripto para kışından ve zihnimin gerçekte olmayan değişiklikleri sanki aslında varmış gibi görmesinden nasıl ayırt edeceğimi bilemiyorum.”

Bazı kullanıcılara göre gönderilere hala spam hesaplardan yanıtlar geliyor. Ancak söz konusu yanıtlar platform tarafından hızlıca kaldırılıyor.

Twitter spam ve dolandırıcılık hesapları platformda adeta bir salgın haline gelmiş, Musk için de Twitter’ı aldıktan sonra ilgilenilecek ilk konulardan biri olarak ön plana çıkmıştı.

İlginizi çekebilir: Sam Bankman Fried FTX’i Kurtarmak İçin Kripto Para Piyasasını Aşağı Çekmeye Çalıştı mı?

Son gönderisinde Musk ayrıca platformun gelecekte Twitter üzerinden dolandırıcılık yapanlara karşı yasal önlem almayı hedeflediğinin de işaretini verdi.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version