Muhabbit

Twitter, NFT Profil Resmi Özelliğini Başlatıyor!

Bu özellik şimdilik, yalnızca Twitter Blue ve iOS kullanıcıları için devreye alınacak.

Twitter profil resmi

Twitter muhabbit

Perşembe günü (20.01.2022) öğleden sonra Twitter Blue tarafından bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre, Twitter Blue hesabı ve iOS işletim sistemi kullanan cihaza sahip olanlar profil resimlerine NFT’lerini ekleyebilecek.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Twitter Blue ve iOS Gerekiyor

Twitter Blue üyeliği aylık 2,99 dolarlık bir ödeme gerektiriyor. Bu üyeliğe sahip olan kullanıcılar iOS işletim sistemi ile birlikte Twitter’ın bu özelliğine erişebilecekler. Profil resmi olarak NFT eklemek için uyumlu birçok cüzdan mevcut. Bunlar sırasıyla; Coinbase Wallet, Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Argent ve Ledger Live. Kullanıcılar cüzdanlarına bağlanmak ile birkaç saniye içerisinde NFT’lerini platforma yükleyebilecekler.

Profil resmi yapılan NFT’ler hakkında detaylı bilgilere erişmek de mümkün olacak. Kullanıcılar NFT sahiplerinin kimliği, yaratıcıları ve koleksiyona ait açıklamalara erişebilecekken; NFT’ler için OpenSea gibi üçüncü taraflar vasıtasıyla sahiplik doğrulaması da yapılabilecek.

İlginizi çekebilir: OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

Twitter’da yer alacak bu yeni uygulama hala erken aşamalarında. Şimdilik platforma sadece statik resimler yani NFT’ler eklenebilecek. JPEG ve PNG formatları destekleniyor olacak ve yalnızca Ethereum ağı için bir uyarlılık söz konusu. Twitter’da sergilenen NFT o anlarda satılırsa, yeni sahibi hakkındaki bilgi henüz güncellenemeyecek ve bu konudaki çalışmalara da devam ediliyor.

https://twitter.com/TwitterBlue/status/1484226494708662273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484226494708662273%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Ftwitter-blue-rolls-out-nft-profile-pics-for-ios

Henüz Eksikleri Var

Twitter’dan gelen bu haber ile birlikte birçok kullanıcı heyecanını gizleyemedi. Ancak uygulama ile ilgili çeşitli eleştiriler de mevcut. Bunlardan en önemlisi ise sistemde tespit edilen bir açık. Twitter şu anda yalnızca doğrulanmış NFT koleksiyonlarını desteklemiyor ve platforma herhangi bir NFT de yüklenebiliyor.

Doğrulanmış koleksiyona ait olmayan bir NFT, bir başka Twitter kullanıcısı tarafından bilgisayara kayıt edilebilir ve o resim tekrar NFT olarak mint edilebilir. Yani doğrulanmamış koleksiyonların da Twitter tarafından destekleniyor oluşu; aynı NFT’nin farklı şekillerde defalarca mint edilmesine, bir diğer deyişle “çalınmasına” sebep olabilir. Bu konuda Twitter’ın ne gibi bir adım atacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version