Muhabbit

Twitter Ofisleri Kapattı, Kullanıcılar Merkeziyetsiz Alternatiflere Yöneliyor

Ekim 2022’de Twitter’ı devralan Elon Musk’ın hamleleri çalışanların da kullanıcıların da platformdan kaçmasına sebebiyet veriyor.

Ünlü-Milyarder-Elon-Musk-Twitter-Muhabbit

Ekim 2022’de Twitter’ı devralan Elon Musk, o günden bu yana şirket yapısını sarsmaya devam ediyor. Öyle ki, Musk’ın hamleleri çalışanların da kullanıcıların da platformdan kaçmasına sebebiyet veriyor.

Hafta başında Twitter çalışanlarına ya “yüksek yoğunluklu uzun çalışma saatlerine adapte” olmaları ya da 17 Kasım 2022 itibarıyla masalarını terk etmeleri çağrısında bulunan Musk’ın ültimatomu çalışanların toplu istifasına yol açtı.

3 aylık ayrılma maaşını da içinde bulunan bu ikinci seçenek çalışanlara daha cazip gelirken, şirket yüzlerce çalışanın iş yerlerini terk etmesi sebebiyle ofisleri geçici olarak kapatmak durumunda kaldı.

Twitter ayrıca 21 Kasım 2022 Pazartesi gününe kadar çalışanların rozet erişimini de askıya aldığını duyurdu ve ekledi: “şirketin gizli bilgilerini sosyal medya da ya da basın ile paylaşmaktan kaçının.”

İş yeri aplikasyonu Blind’da gerçekleştirilen bir ankete göre katılım gösteren 180 kişinin %42’si “özgürüm” diyerek istifa ettiğini belirtti. Bir başka ankette ise çalışanların %50’sinin istifa edeceğinin öngörüldüğü söylendi.

Twitter

Twitter Kullanıcıları Web3 Tabanlı Sosyal Medya Arayışında

Twitter’ı yalnızca çalışanlar terk etmiyor. Kullanıcılar da şimdiden çeşitli alternatiflere göz dikmeye başladılar. Özellikle Mastodon isimli yeni uygulama son dönemde kullanıcı sayısında ciddi bir artış yaşadı.

Merkeziyetsiz sosyal ağ olarak bilinen Mastodon bağımsız olarak hareket eden birbirine bağlı sunucuların federasyonundan meydana gelen açık kaynaklı bir yazılım olarak dikkat çekiyor.

12 Kasım 2022’de Mastodon Twitter anlaşması gerçekleştiğinden beri bir milyondan fazla yeni üye edindiğini belirtti. MIT ise 3 Kasım 2022’de Twitter’ın Musk geldiğinden beri aynı oranda kullanıcıyı kaybettiğini duyurdu.

Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey de Ekim ayında yeni bir merkeziyetsiz sosyal medya projesi üzerine çalıştığını duyurmuştu. Bluesky Social olarak bilinen uygulama kullanıcılarına verileri üzerinde kontrol hakkı tanıyacak, taşınabilir kullanıcı hesaplarına sahip olacak ve algoritmaların açık piyasasına erişim imkanı sağlayacak.

İlginizi çekebilir: Bahamalar FTX Varlıklarının Devlet Cüzdanlarına Aktarılması Emrini Verdi!

Dorsey, Bitcoin tabanlı platformunun kullanıcıları merkezi, dolandırıcılar ve spamlerle dolu Web2 sosyal medya platformlarından uzaklaştıracağını umuyor. Dorsey bu hafta gündeme gelen tekrar Twitter’ın CEO’su olma fikrini ise reddetti.

Bu sırada Musk, Twitter hesabı üzerinden bir sosyal medya yönetmenin zorlukları üzerine dem vurdu:

Bir başka tweet’te ise Musk, söz konusu istifalar nedeniyle çok da endişeli olmadığını, nitekim “en iyi insanların” kaldığını ifade etti.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version