Muhabbit

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’den Brink’e 1 BTC!

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin geliştiricilerini fonlama ve yetiştirme üzerine kurulu Brink’e 1 BTC bağış yaptı.

Brink

Sosyal medya platformu Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin’i desteklemeye devam ediyor. Daha önce birçok kez açık kaynak Bitcoin geliştiricilerini maddi olarak destekleyen ismin şirketi Square Inc. de geçtiğimiz 2020 yılının Ekim ayında 50 milyon dolar değerinde yani yaklaşık 5 bin Bitcoin satın almıştı.

Amerika Birleşik Devletleri menşeili kripto para politikası düşünce kuruluşu Coin Center’a 1 milyon dolarlık bağış yapan Jack Dorsey, kripto para dünyasına ilgili şarkıcı Jay-Z ile birlikte özellikle Afrika ve Hindistan’daki Bitcoin geliştiricilerine fon sağlayan ₿trust’a bağış yapmışlardı. Dorsey, şimdi ise solo olarak yaptığı bağış ile gündem oluyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Haberleri

Dorsey bu kez geçtiğimiz 2020 yılının sonuna doğru kurulan Brink’e bağış yaptı. Bitcoin projeleri üzerine çalışan açık kaynak geliştiricilere fon sağlamak ve yeni başlayan geliştiricilere mentorluk programı vermek amacıyla kurulan Brink, birçok kripto para borsası veyahut kurum tarafından desteklenmekte.

Bağış haberi Brink’in resmî Twitter hesabından paylaşılan tweet ile duyuruldu.

Paylaşıma göre Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin geliştiricilerini fonlamak amacıyla Brink’e 1 BTC bağış yaptı. Amerika Birleşik Devletleri Milli Gelirler İdaresi’nden Hayırsever 501(c)(3) onayını alan ilk Bitcoin kuruluşu olan Brink, vergi mükelleflerinin vergiden muaf bağışlar yapmalarını sağlıyor. Bu sayede, Dorsey’in bağışladığı 1 BTC doğrudan fona ihtiyaç duyan Bitcoin geliştiricilerine gidiyor.

Daha fazla Brink haberi için: Brink Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version