Muhabbit

UEFA’dan, EURO 2020 İçin Blockchain Tabanlı Bilet Sistemi!

Yapılan duyuru ile birlikte UEFA, EURO 2020 biletlerinin blockchain temelli bir sistem üzerinden satılacağını açıkladı.

euro 2020

Yapılan duyuru ile birlikte UEFA, EURO 2020 biletlerinin blockchain temelli bilet sistemi üzerinden satılacağını açıkladı.

Açıklamaya göre yeni bilet sistemi, biletlerin çok daha güvenli bir şekide dağıtılmasını sağlayacak. UEFA, müşteri deneyimini geliştirmek adına bu biletlerini geliştirdiğini söylüyor. Bu sayede stadyuma sorunsuz ve güvenli bir giriş sağlanacak. Aynı zamanda mobil bilet sisteminin kullanımı çok daha kolay olacak.

EURO 2020’de kullanıcak sistem Haziran 2019’da EUFA Nations League’de test edilmiş durumda. Satılan biletlerin yüzde 80’i, yeni oluşturulan blockchain tabanlı mobil bilet sistemi üzerinden kişilere ulaştırıldı.

EURO 2020 biletlerini 2019 Aralık ayında alanlar da biletlerini yeni sistem üzerinden alacak.

UEFA

Uygulama ise Mayıs 2020’de Android ve IOS işletim sistemine sahip telefonlardan indirilebilecek. Mobil biletler ise en geç maçtan yedi gün önce kişilere gönderilmiş olacak. EUFA’nın tahminine göre 51 maçta toplam 1 milyondan fazla bilet blockchain teknolojisi ile kişilere ulaştırılacak.

Blockchain ve Futbol

Son dönemde bir blockchain çözümlerinin, futbol ile iç içe geçmeye başladığını görmekteyiz. Socios.com ile beraber bir çok dünyaca ünlü futbol kulübü, blockchain sektörüne adım atmıştı. Çıkarılan taraftar tokenleri ile birlikte, taraftar ve kulüp ilişkisinin güçlenmesi hedeflenmişti.

Diğer yandan ise Sorare platformu üzerinde kulüpler kendi dijital koleksiyonlarını çıkarmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde ise Juventus da platforma katıldığını duyurmuştu. FC Barcelona ise de Chiliz (CHZ) ile anlaştığını duyurmuştu. Ülkemizden Galatasaray da Socios.com platformuna üye olan kulüpler arasında bulunmakta.

Son Yazılar

Exit mobile version