Muhabbit

Ukrayna Bitfury Yardımıyla Kripto İşlemlerini İzleyecek!

Ukrayna Hükümeti, kripto paraların takibi konusunda Bitfury’nin kapısını çaldı!

ukrayna

Yerel kripto düzenlemesinin arkasında olan hükümet otoritesi Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, kripto işlemleri izlemek amacı ile Bitfury’nin kripto analiz aracını kullanacak.

23 Temmuz’daki resmi açıklamalara göre bakanlık, Bitfury’nin Crystal olarak bilinen kripto analiz ürünü ile bir anlaşma yaptı.

Bitfury Crystal, Ukrayna Hükümetine Kripto Analiz Uzmanlığı Sağlayacak

Bitfury tarafından 2018’in başlarında başlatılan Crystal, Bitcoin gibi kripto para birimlerini içeren suçlarla mücadele etmek amacı ile tasarlanmış bir yazılımdır.

Crystal çalışanları artık bakanlığa kripto analiz uzmanlığı sağlayacak. Crystal, bakanlıktaki yöneticilerin sanal varlık işlemlerini profesyonel bir şekilde izlemek amacı ile eğitileceklerini belirtti.

Ukrayna Yasadışı İşlemleri İzlemek İstiyor

Bakanlığa göre, yeni işbirliğinin asıl amacı, “Ukrayna’daki sanal varlık pazarının hızlı oluşumu ve yasallaşması”. Resmi duyuru, Crystal’in analiz çözümlerini uygulayarak Ukrayna’nın yasadışı işlemlerin kaynaklarını doğrulaması üzerine.

Crystal Blockchain ürün direktörü Kyrylo Chykhradze, işbirliğinin kripto endüstrisine kabul getireceğine inanıyor.

Chykhradze konu hakkında şunları söyledi:

Crystal Blockchain ekibi, Ukrayna’nın hızlı bir şekilde kripto benimsenmelerine doğru ilerlerken, Ukrayna Hükümeti’ne yardımcı olmaktan mutluluk duyuyor. Ayrıca Ukrayna’da AML mevzuatının da uygulanmasına yardımcı olmaktan gurur duymaktayız.

Crystal Gizlilik Odaklı Kripto Paraları Desteklemiyor

Crystal’in internet sitesinde yer alan bilgilere göre platform, Bitcoin, Ethereum, Tether, Ripple, Bitcoin Cash, ERC-20 ve ERC721 gibi bir çok kripto para birimini desteklemekte. Fakat görünüşe göre sistemde, Zcash ve Monero gibi gizlilik özellikleriyle öne çıkan kripto paralar yer almamakta.

Yapılan duyuruda Crystal, yazılımın Ukrayna bankaları, özel ve resmi kurumlar tarafından finansal işlemleri izlemek için kullanıldığını belitti.

Bitfury Büyük Bir Blockchain Şirketi

Crystal Blockchain’in ana şirketi Bitfury, dünyanın en büyük blockchain şirketlerinden biridir. Bitfury, 2020’deki Rus anayasa değişiklikleri sırasında, çevrimiçi oylama sistemini kullanabilmeleri için Rus hükümetine blockchain teknolojisi sağladığı biliniyor.

Temmuz ayının başlarında, Ukrayna parlamentosu sanal varlıklar hakkında bir yasa tasarısı düzenleyerek yasallaştırma işlemi önerdi. Bununla birlikte parlamento ayrıca kripto paralar ile ilgili bir düzenleme işlemi de önerdi.  Mayıs 2020 tarihinde ise Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, “Sanal Varlıklar Üzerine” kripto yasa tasarısını yayınladı.

Son Yazılar

Exit mobile version