Muhabbit

Ukrayna DAO’nun Bayrak NFT’si 6.75 Milyon Dolara Satıldı!

Ukrayna bayrağı görseline sahip olan NFT müzayede ile 2.258 ETH’ satıldı!

Ukrayna NFT DAO

Ukrayna NFT DAO

Ukrayna Rusya savaşı devam ederken, Ukrayna’ya yardım etmek isteyen birçok insan kripto paralar sayesinde Ukrayna ordusuna bağış yapabildi.

Merkeziyetsiz bir kuruluş olan Ukrayna DAO, 26 Şubat’ta başlayan ve 2 Mart’ta sona eren bir açık artırmada Ukrayna bayrağı görseline sahip olan NFT’yi 2.258 ETH’ye (yaklaşık 6.75 milyon dolar) sattı.

Ukrayna DAO, İngiltere’de yaşayan Ukraynalı bir aktivist olan Alona Shevchenko tarafından Şubat 2022’de kuruldu. Shevchenko, Ukrayna DAO’nun dijital sanatçı kolektifi PleasrDAO üyeleri ve genellikle sanatıyla devletlerin kararlarını protesto eden grup olan Pussy Riot’un kurucusu Nadya Tolokonnikova ile iletişime geçtikten sonra merkeziyetsiz bir DAO kurmaya karar verdiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir: DAO Nedir?

Pussy Riot’tan Nadya Tolokonnikova, Ukrayna bayrağı NFT olarak kullanmanın dayanışmayla ilgili olduğundan bahsetti ve sözlerine şu şekilde bahsetti:

Kişisel olarak Ukrayna bayrağını kullanmanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu belirli bir sanatçı veya estetikle ilgili değil, saf bir dayanışma hareketidir.

Blok zinciri tarayıcısı Etherscan’a göre, Ukrayna DAO’ya farklı adreslerden birçok bağış geldi. Merkeziyetsiz organizasyon, bağış yapan herkesin bir NFT alacağını açıkladı. Aynı açıklamayı Ukrayna hükümeti de yapmıştı. Ancak daha sonra hükümet bu airdrop fikrinden vazgeçmişti.

Shevchenko konu ile ilgili şunları söyledi:

DAO’lar tam olarak bunun için var. Şimdiki dünyada yaşanan değişimler artık blok zincirinin gücünden yararlanıyor.

Polkadot Bağışı Ukrayna

Kripto Paralar Ve Ukrayna’ya Yapılan Bağışlar

Ukrayna, birçok farklı kripto para birimleriyle bağış kabul ederek, daha çok bağış toplanmasını sağlayabilir. Savaş sırasında kripto paralarla Ukrayna’ya kolay bir şekilde yardım edilebilmesi, kripto paraların ne kadar özgür ve güçlü olduğunu kanıtlamış oldu.

Analitik veri sitesi Elliptic’ten alınan verilere göre, 2 Mart 2022 tarihine kadar Ukrayna hükümetine ve ordusuna destek sağlamak için 102.000’den fazla bağış yapıldı. Yapılan bağışların toplam değeri yaklaşık olarak 54,7 milyon dolar. Bu bağışların hepsi kripto paralar ve NFT’ler sayesinde yapıldı.

Ukrayna’ya yapılan en büyük bağışlar arasında Polkadot’un kurucusu Gavin Wood’un 5,8 milyon dolarlık yaptığı bağış bulunuyor. Bununla birlikte Ukrayna DAO’sunun 6,75 milyon dolarlık NFT’sinden önce 200.000 doların üzerinde bir değeri olan CryptoPunk NFT’si de Ukrayna’ya bağış yapılması için kullanıldı.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version