Muhabbit

Ukrayna hükümeti, FTX, Kuna ve Everstake ile Ortaklaşa Kripto Para Bağış Web Sitesi Kurdu!

Platformun hedefi 200 milyon dolar yardım toplamak. Şimdiye kadar 48 milyon dolar ile hedefin %24’ü toplandı.

FTX Everstake Kuna Ukrayna

FTX Everstake Kuna Ukrayna

FTX ve Kuna gibi kripto para borsalarının bulunduğu ve bir stake platformu olan Everstake’in de yer aldığı ortaklıkta, Ukrayna’ya toplanan bağışları kolaylaştırmak için bir web sitesi kuruldu.

Ukrayna Rusya ile olan savaşına devam ederken birçok insan Ukrayna Hükümetinin kripto para cüzdan adresine bağış yapmaya başladı. Ancak bazı kötü niyetli insanlar bundan faydalanmak istedi ve bazı kullanıcılar yanlış cüzdan adreslerine para göndermiş oldu. Bu tarz durumların önüne geçmek ve daha kolay bağış yapılmasını sağlamak için FTX, Kuna ve Everstake kollarını sıvadı.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı 14 Mart 2022 Pazartesi günü yaptığı bir duyuruda şunları söyledi:

Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE), Monero (XMR), Icon (ICX) ve Neo (NEO) ile bağış kabul eden bir platform olan web sitemizi başlattık!

Web sitesinin hedefi 200 milyon dolar toplamak. 15 Mart 2022 saat 15.30’dan itibaren kullanıcılar, değeri 48 milyon dolardan fazla kripto para gönderdi. Gönderilen miktara baktığımızda platformun 200 milyon dolarlık hedefinin yaklaşık %24’ü gerçekleştirildi.

Toplanan fonlar Ukrayna Merkez Bankası’na gönderilecek. Banka da fonları ülkenin silahlı kuvvetlerini ve insani yardım programlarını desteklemek için kullanacak. Ukrayna Merkez Bankası, itibari para bağışlarını da kabul ediyor.

Rusya Ukrayna Kripto Para

Solana Labs’ın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko konu hakkında şunları söyledi:

Ukrayna için yardım toplamak, küresel kripto para topluluğunun ve geleneksel finansal sistemin birlikte nasıl çalışabileceğini gösteriyor. DAO’ya yapılan kripto para bağışları zincir üzerinde depolanır ve yönetilir, daha sonra merkezi bir borsa olan FTX’e aktarılır ve SWIFT aracılığıyla Ukrayna hükümetine gönderilen itibari para olan USD karşılığında satılır.

Platform, daha önce Ukrayna hükümetinin sahip olduğu cüzdan adresleri listesini birleştirdi. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana, bazı kripto para firmaları da Ukrayna’ya bağış yapacaklarını açıkladı.

Kraken, 9 Mart’tan önce Ukrayna hesap açan her kullanıcıya 1.000 dolar dağıtma sözü verirken, Bored Ape Yatch Club, yaklaşık 1 milyon dolarlık ETH’e bağışladı.

Toplanan verilere göre 9 Mart 2022 itibarıyla çeşitli kuruluşların ve devlet tarafından işletilen cüzdanların Ukrayna’ya yardım için yaklaşık 108 milyon dolardan fazla para topladığını bildirdi.

Ukrayna’ya bağış yapılırken Rusya’ya da yaptırımlar uygulanıyor. Rusya’nın ABD ve Avrupa Birliği tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle ekonomik stresle karşı karşıya olduğunu söyleyebiliriz. Rusya’da yaşan birçok kişi bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyebiliriz.

Büyük bankacılık şirketi Goldman Sachs, Visa ve Mastercard dahil olmak üzere birçok özel işletmenin son iki hafta içinde ülke ile tüm bağlarını kopardı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version