Muhabbit

Ukrayna-Rusya Gerginliğinde, Bitcoin Bağışçıları, Ukraynalıları Destekliyor!

Gönüllü gruplar ve Bitcoin bağışçılarının, 570.000 doların üzerinde fon sağladığı belirtiliyor.

rusya ukranya bitcoin

rusya ukranya bitcoin

Blockchain analitik şirketi Elliptic tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Ukrayna ile Rusya arasındaki artan gerilimde, Ukraynalı sivil toplum kuruluşlarının Bitcoin bağışlarında önemli bir artış görülüyor.

Şirket, gittikçe daha fazla Bitcoin bağışçısının, son altı yılda Rusya ile olan çatışmalarında Ukraynalılara finansman sağlamak için faaliyet gösterdiğini belirtiyor. Elliptic ayrıca, 2021’de Ukraynalı STK’lara yapılan toplam Bitcoin bağışlarının bir önceki yıla göre %900’lük bir artış yaşandığını da belirtiyor. Konu ile ilgili olarak raporda şu ifadelere yer veriliyor:

“Şirketimiz, bu gönüllü gruplar ve STK’lar tarafından kullanılan, çoğu geçen yıl olmak üzere 570.000 doların üzerinde fon alan birkaç kripto para cüzdanı belirledi.”

Elliptic, bu durumun “kitle fonu savaşı” için kripto para birimini kullanan STK’lar ve diğer gruplar anlamına geldiğini söylüyor. Bilindiği üzere gönüllü gruplar ve Bitcoin bağışçıları, son yıllarda Ukrayna’ya destek noktasında kritik bir rol oynuyor.

Hatırlarsanız, 2014 yılında Rusya yanlısı Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in devrilmesine yol açan Maidan Devrimi sırasında protestocuları desteklemek için gönüllü kuruluşlar ortaya çıktı. Bu yerel STK’lar son on yılda, askerler, silahlar ve tıbbi malzemeler için mali destek sağlamaya başladı. Elliptic, bu bağışçıların, ödemeleri engelleyebilecek bankaları ve finansal kurumları atlayarak para aktarım işlemlerinde Bitcoin kullandığını söylüyor.

Kripto Para Bağışları Artmaya Başladı

Kripto para kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor. Günlük hayatın birçok alanında kullanılmaya başlanan kripto paralar, ülkelerin geleceğini etkileyen kritik konularda da etkili olmaya başladı. Ekim 2020’de Nijerya’da bir savunma grubu olan Feminist Koalisyon, ülkedeki polis vahşetine karşı mücadeleyi desteklemek için Bitcoin bağışlarıyla 165.000 dolardan fazla aldı.

Yine bir kripto para hayır kurumu olan Giving Block, kısa süre önce yayımladığı yıllık raporunda, geçen yıl 69 milyon dolardan fazla kripto para bağışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu gelişmeler de gösteriyor ki, giderek daha fazla insan, kripto para bağış fikrini benimsemeye devam ediyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version