Muhabbit

Ukrayna, Rusya İle Savaşına İlişkin Hikayeleri Temsil Eden NFT Koleksiyonu Çıkaracak!

NFT koleksiyonunun Rus-Ukrayna savaşının bir müzesi gibi olacağı söylendi.

Ukrayna, Rusya ile savaşına ilişkin haber hikayelerini temsil eden sanat eserlerini NFT haline getirecek.

Bilindiği üzere Ukrayna hükümeti ilk olarak, kripto para bağışlayan kişilere planlı bir airdropu iptal ettikten sonra 3 Mart 2022 tarihinde NFT koleksiyonu oluşturup satma planlarından bahsetmişti.

Şimdi ise yapılan açıklama ile Ukrayna Hükümeti, savaş çabalarını finanse etmek için dijital varlıkları kullanarak, Rus işgalinin tarihini benzersiz dijital sanatla işaretleyen, NFT koleksiyonu oluşturacak.

Ukrayna’nın Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, kısa süre The Guardian’a verdiği bir röportajda, NFT koleksiyonunun Rusya-Ukrayna savaşının bir müzesi gibi olacağını söyledi. Yetkili ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Ukrayna Rusya savaş hikayesini, dünyaya NFT formatında anlatmak istiyoruz.”

Bornyakov ayrıca, her NFT’nin güvenilir bir haber kaynağından bir hikayeyi temsil eden sanat eseri olacağını söyledi.

“Koleksiyonun havalı ve güzel görünmesini istiyoruz ancak bu biraz zaman alıyor.”

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Kripto Para Bağışları İle Askeri Teçhizat Alınıyor

Ukrayna, Rusya’nın işgalinin ardından geçen ay bir hareket başlattı ve o zamandan bu yana yaklaşık olarak 60 milyon dolar kripto para bağışı topladı. 

Yapılan bağışların ardından Bornyakov, sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, bu fonların silahlı kuvvetler için askeri teçhizat ve diğer malzemeleri satın almasına oldukça yardımcı olduğunu söyledi.

Bornyakov açıklamasında, bu kripto para bağışlarından elde edilen fonları kullanarak 1 Mart 2022’den bu yana satın alınan malzemelerin detaylı bir listesini de paylaştı. 

Liste içerisinde askeri malzemelerin çok fazla yer alması dikkat çekerken, bu malzemeler arasında 5.550 adet kurşun geçirmez yelek, 410.000 adet paketli öğle yemeği ve 500 adet kask olduğu belirtildi.

Ukrayna BTC bağış

Ülkenin savunmasını kripto para birimi bağışları ile de güvence altına alma çabalarının başında olan Bornyakov, kripto varlıkların, Ukrayna Amed Kuvvetlerine fon akışının kolaylaştırılmasında son derece yardımcı olduğunu dile getiriyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version