Muhabbit

Ukrayna Yasa Dışı Kripto Para Borsalarını Kapatıyor!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), yasa dışı ağa sahip olan kripto para borsalarını birer birer kapatıyor.

Ukrayna muhabbit

Ukrayna Mining Bitcoin

Ukrayna yaklaşık 1 yıldır kripto paraların yasallaştırılması ile alakalı bir çalışma yürütüyordu. Geçtiğimiz günlerde de kripto para aracılığıyla ödeme yapma konusu ile alakalı yeni bir yasa tasarısı hazırladıkları iddiası gündemde yer almıştı.

Kripto para dünyasını “düzenlenmiş” bir şekilde benimsemeye çalışan Ukrayna, 2021 yılının başından bu yana yasa dışı bir şekilde faaliyet gösteren kripto para borsalarını kapatmaktaydı.

Ukrayna’da Gizli Kapaklı Kripto Para Borsaları Kapatılıyor!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından yapılan açıklamaya göre “gizli kapaklı/kayıt dışı” bir şekilde faaliyet gösteren kripto para borsaları ağı ülkenin başkenti Kiev’de bulunuyordu. Açıklamaya göre suç faaliyetiyle bağlantılı olarak ağ, aylık 1,1 milyon dolarlık bir ciroya sahipti.

Servis duyurusunda, yasa dışı bir şekilde faaliyet gösteren kripto para borsalarının, kara para aklama gibi faaliyetlerle kara ekonomiye hizmet edebileceği riskine değinildi.

Bununla birlikte Ukrayna Güvenlik Servisi, ülke çapında protestolar düzenlemek için bu platformlar aracılığıyla dönen fon trafiğinden de bahsetti. Ukrayna Güvenlik Servisi’ne göre bu yasa dışı fonlar, Qiwi, WebMoney ve Yandex gibi yasaklı Rus ödeme işlemcileriyle bağlantılı e-cüzdanlardan geldi.

PlayStation 4 Konsollarından Madencilik Cihazına!

Ayrıca Ukrayna Güvenlik Servisi’nin kripto para borsalarına gerçekleştirdiği baskınlar sırasında şüpheli yasa dışı faaliyet kanıtları ve şirketler için sahte kuruluş belgeleri içeren bilgisayarların kurtardığı bildirildi.

Bununla birlikte elektriği PlayStation 4 konsollarını kullanarak kripto para madenciliği cihazlarına yönlendirdiğinden şüphelenilen bir “depo” tesise de baskın düzenlenmişti. Ancak Delo tarafından yapılan bir araştırma ile tesisin kripto para madenciliği tesisi değil, oyun içi para birimi üretmek için kullanılan bir tesis olduğu ortaya çıkmıştı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version