Muhabbit

Ukrayna Yerel Konseyi Üyesi 124 BTC’si Olduğunu Açıkladı!

Kişisel varlıkları ile ilgili bildirimde bulunan Pachesny, bugünkü fiyat ile yaklaşık olarak 8 Milyon $ değerinde Bitcoin’e sahip olduğunu açıkladı.

Kripto para

Ukrayna

Ukrayna Yerel Konseyi üyesi Vladimir Pachesny, 124 BTC’si ve 500 Tesla hissesi olduğunu açıkladı.

Kişisel varlıkları ile ilgili bildirimde bulunan Pachesny, bugünkü fiyat ile yaklaşık olarak 8 Milyon $ değerinde Bitcoin’e sahip olduğunu açıkladı.

2013 yılında sadece 73.920 hryvnia ödeyerek Bitcoin’leri satın alan konsey üyesi (yaklaşık olarak 2.800 $), Bitcoin’lerini uzun zamandır tutuyor. 2019 yılında 500 Tesla hissesi satın aldığını da duyuran yerel konsey üyesi, kripto paralara yatırım yapan elektrikli araç üreticisinin de hisselerine sahip.

Toplamda 46.351 Adet Bitcoin

Geçtiğimiz Nisan ayında yayımlanan bir rapora göre ülkedeki siyasetçiler ve hükümet görevlilerinin toplamda 46.351 BTC’si var. Ortaya konan rakamlar, varlıklarının bildirimini tamamlayan kişiler üzerinden hazırlanırken, BTC’leri toplamda 2.8 Milyar $’lık bir varlığa tekabül ediyor.

Dnipro Şehir Konseyi üyesi Mishalov Dmitrovich ise bildirim yapan kişiler arasında en çok Bitcoin’e sahip olan kişi. Dmitrovich’in toplamda 18.000 BTC’si bulunuyor.

2020 yılı itibarıyla açıklanmaya başlayan kripto para varlıkları, ülkede büyük yankı uyandırmıştı. Yolsuzluğu önleme kapsamında kripto para mal beyanlarını zorunlu hale getiren Ukrayna hükümeti, bu adımı ile büyük ses getirmişti.

Sizce benzer bir adım ülkemizde de atılmalı mı?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version