Muhabbit

Ukrayna’daki Eczanelere Kripto Para İle Ödeme Yöntemi Geldi!

Ukrayna, Avrupa’da bir ilki gerçekleştirdi.

Ukrayna’nın eczane zinciri ANC’nin müşterileri artık belirli kripto para birimleriyle eczaneden ilaç ve diğer ürünleri 3 Ocak 2023 Salı günü itibarıyla satın alabiliyor.

ANC, bu ödeme yönteminin Avrupa’da ilk defa bir eczane zincirinde kullandığını belirtti ve şu açıklamalarda bulundu:

“3 Ocak 2023 tarihinden itibaren eczane ürünlerini satın alırken anında ödeme yönteminin keyfini çıkarabilecek. Anc.ua üzerinde kripto para birimleri ile ödeme yapmak mümkün olacak!”

Kripto para işlemleri Binance Pay aracılığıyla gerçekleşecek. Binance Pay, işlem hacmi olarak dünyanın en büyük kripto para pazarlarından biri tarafından geliştirilmiş bir ödeme yöntemidir. Binance Pay, dünya genelindeki kullanıcı ve işletmelerin 70’den fazla dijital para birimi ile ödeme, gönderme ve alma işlemleri yapmalarına olanak sağlıyor.

Servisten yaralanmak için müşterilerin Binance uygulamasını indirmesi ve ANC internet sitesine girerek sipariş vermesi gerekiyor. Sonrasında ise müşteri faturayı Binance Pay ile ödeyebiliyor. Ödeme sonrasında müşteriler, zincire bağlı eczanelerin birinden ürünlerini alabiliyor.

Eczane zinciri ANC, Ukrayna’da her yerde!

ANC, markası altında bir eczane ağı işletiyor ve Blagodiya, Kopiyka ve Shar @ gibi diğer birkaç Ukrayna zincirini birleştiriyor. Şirketin, Ukrayna genelinde 130’dan fazla mağazası ve 7 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Kripto para ödemeleri başlangıç olarak sadece başkent Kiev’de başladı.

Son birkaç yılda Ukrayna, kripto para benimsenmesinde bölgenin lideri haline geldi. Rusya’nın 2022 Şubat ayında Ukrayna’yı işgalinden sonra Ukrayna hükümeti ve gönüllü kuruluşlar, endüstri tarafından da desteklenen savunma ve insani girişimleri finanse etmek için kripto para bağışlarına güveniyor.

Binance Pay, başka Ukraynalı işletmeler tarafından da kripto para ödemeleri için kullanılıyor. 2022 Eylül ayında 100’den fazla dükkanı olan Varus isimli süpermarket zinciri Kiev, Dnipro, Zaporizhzhia ve diğer şehirlerde müşterileri için kripto para ödeme sistemini entegre etti.

2022 Ağustos ayında Ukraynalı teknoloji dükkanları Tehnoezh ve Stylus, Ukrayna kökenli bir Avrupa kripto para borsası olan Whitebit tarafından geliştirilen benzer bir ödeme platformu olan Whitepay aracılığıyla kripto para ödemelerini tanıtmıştı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version