Muhabbit

Ukrayna’dan Yeni Kripto Para Hizmeti: Bitcoin Kart!

Ülkedeki kripto para kullanıcılarına mağazalarda ve çevrim içi olarak harcamalarını sağlayacak iki kart teklif edilecek.

Bitcoin-Card-Muhabbit

Bitcoin-Card-Muhabbit

İngiltere merkezli kripto para ödeme hizmeti şirketi Wirex, platformunda kullanıcıların kripto paralarla işlem yapmasını sağlıyor. Platform, BTC ve ETH’nin dışında yaklaşık 20 farklı “altcoin”i de destekliyor.

Wirex, kripto para kartıyla direkt olarak kripto paraları kabul etmeyen yerel işletmelerle alışveriş yapılmasını sağlamak istiyor.130 ülkede 4 milyondan fazla insan artık Mastercard ve Visa kartlarını kullanıyor.

Ukrayna’da kripto paralar benimsenmeye devam edilirken, Kiev’deki yetkililer kripto para alanını düzenlemek için yeni adımlar atıyor. Geçen ay, Ukraynalı çevrim içi bankacılık platformu Monobank, kendi kripto para kartını piyasaya sürmeye hazır olduğunu duyurdu. Şirket, Ukrayna Ulusal Bankası’ndan onay almak için üç aydan fazla süredir beklediğini de dile getirdi.

Ekim ayında, merkez bankası başkanı Kirill Shevchenko, kripto para cüzdanlarına bağlı kartlar çıkarmak için izin isteyen ticari bankaların başvuru yaptığını açıkladı.

Ukrayna henüz kripto paraları kapsamlı bir şekilde düzenlemedi. Ukrayna parlamentosu uzun zamandır beklenen kripto paralarla alakalı yasasını, milletvekillerinin ikinci ve son okumada tasarıyı onaylamasıyla eylül ayı başlarında kabul etti. Yasa aralık ayında oluşturuldu, ardından revize edildi ve bu yılın haziran ayında Verkhovna Rada’da tekrar sunuldu. Ancak, ekim ayı başlarında, Başkan Volodymyr Zelensky yasayı geri verdi ve daha fazla değişiklik talep etti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version