Muhabbit

Ukrayna’nın Kripto Para Fonuna Yapılan Yardımlar, Orduya Destek Olarak Dönüyor!

Aid For Ukraine (Ukrayna’ya Yardım) kampanyası kapsamında toplanan 54 milyon dolar değerindeki kripto para, ülkenin ordusuna destek olarak dönüyor.

ukrayna rusya bitcoin

ukrayna rusya bitcoin

Aid For Ukraine (Ukrayna’ya Yardım) kampanyası kapsamında toplanan 54 milyon dolar değerindeki kripto para, ülkenin ordusuna destek olarak dönüyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, 18 Ağustos 2022 tarihinde paylaştığı Twitter gönderisinde, fonun ülkenin Rusya işgaline karşı mücadelesindeki rolünü şu sözlerle açıkladı: 

“Her kask, kurşun geçirmez yelek ve gece görüşüne sahip cihaz Ukraynalı askerlerin hayatını kurtarıyor. Bu nedenle, bizi savunan askerlerimizi desteklemeye devam etmeliyiz. Kripto para dünyasındaki herkese Ukrayna’ya yönelik desteklerinden ötürü teşekkür ederiz!”

Ukrayna Yardımlarının Önemli Bir Kısmı ETH Formunda

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı’na göre, Aid For Ukraine’in 54 milyon dolarlık fonu büyük ölçüde 10.190 Ether (ETH) formunda bulunuyor. Söz konusu ETH’ler, 18,7 milyon dolara denk geliyor. Geri kalan fon ise 595 BTC, 10,4 milyon dolar değerinde USDT ve 2,2 milyon dolar değerinde USDC’den meydana geliyor. 

Kripto para yardımları direkt olarak ordu ekipmanı, donanım ve mühimmat alımına aktarıldı. Söz konusu mühimmatlar arasında genelde direkt saldırılarda kullanılan 11,8 milyon dolar değerindeki insansız hava araçları (İHA) da bulunuyor. 

İlginizi çekebilir: Ukrayna Merkezli Blok Zincir Firması, Piyasa Düşüşüne ve Savaşa Rağmen İşe Alım Yapmaya Devam Ediyor!

Yardımların 6,9 milyon doları zırh yelek alımına, 5,2 milyon doları savaş karşıtı medya kampanyalarına ve 5 milyon doları da Ukrayna Savunma Bakanlığı silah taleplerine aktarıldı. 

Dijital Dönüşüm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, bağış sitesinde yayımlanan konuşmasında “Kripto paralar Ukrayna’nın savunmasında büyük rol oynuyor,” diyerek yardımların önemine değinmişti. 

Ukrayna merkezli kripto para borsası KUNA’nın Kurucusu Mike Chobanian da kripto para topluluğundan gelen katkıların blockchain teknolojilerin ulus devletler üzerinde ne derece etkileyici olabileceğini gösterdiğini dile getirdi ve ekledi: “Blockchain teknolojisi kimi zaman global güvenliğin temel ayağını oluşturabiliyor.”

Aid For Ukraine, toplanan kripto paraları önce kripto para borsası FTX’e aktarıyor. Sonrasında fiat paraya dönüştürüyor ve akabinde çekerek Ukrayna Merkez Bankası’na aktarıyor. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version