Muhabbit

Uluslararası Satranç Federasyonu, Satrancı, Avalanche İle Birlikte Web3’e Taşıyacak!

Dünya genelinde 500 milyondan fazla oyuncusu olduğu bilinen satranç, Avalanche ile birlikte Web3’e adım atacak.

Avalanche fide 2

Avalanche fide 2

Uluslararası satrancın yönetim organı olan, Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE), satrancı web3’e taşımak için Avalanche ile birlikte çalışacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, ortaklık kapsamında çeşitli ürünler ve geliştirmeler gerçekleştirilecek. Bunlar arasında, satranç oyununun bütünlüğünü geliştirmek, yeni nesil oyuncuları yerleşik hale getirmek ve satrançta yeniliklere güç katmak için yeni ürünler geliştirmek gibi hedefler yer alıyor.

Satranç Küresel Çapta Milyonlarca Oyuncuya Sahip

Bilindiği üzere satranç, günümüzde aktif bir topluluğu olan ve her kesimden spor düşkününün oynadığı küresel bir etkinlik. Günlük olarak ortalama 60 milyondan fazla satranç oyunu oynandığı belirtiliyor.

Dünya genelinde 500 milyondan fazla oyuncusu olduğu bilinen satrancın yönetim organı olan FIDE, uluslararası şampiyonalar ve olimpiyatlar düzenliyor. Kurumun düzenlediği bu etkinlikler dünya genelindeki milyonlarca insan tarafından takip ediliyor. Hatta küresel çapta 100 milyondan fazla kişinin düzenli olarak çevrim içi ortamda satranç oynadığı belirtiliyor. Bu kapsamda, dijital ortamda da etkinlikler düzenleyen FIDE, daha fazla kişinin satranca ulaşmasını istiyor.

İşte, gelişen teknoloji ile birlikte daha fazla kitleye ulaşmak ve erişilebilirliği daha kolay hale getirmek isteyen FIDE, Avalanche ortaklığı kapsamında satrancı web3’e taşımayı hedefliyor.

Yapılan ortaklık kapsamında Avalanche ve Core, 25-30 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenlenecek “2022 World Rapid and Blitz Championships” etkinliğine sponsor olacak.

FIDE CEO’su Emil Sutovsky, yeni gelişme hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu projeye girmekten heyecan duyuyoruz. Ava Labs, zincir üstü teknolojilerin arkasındaki liderlerden veya daha doğrusu itici güçlerden biridir. FIDE ise sürekli olarak oyuncuların katılımını ve deneyimini geliştirmek için çalışmaktadır. Satranç eşsiz bir spor ve bu iş birliği topluluğumuzu birleştirmemize ve oyuncular, kulüpler, federasyonlar ve FIDE arasındaki bağları güçlendirmemize olanak sağlayacak.”

FIDE ile iş birliği konusunda bir açıklama da Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer tarafından yapıldı:

“FIDE’i Avalanche topluluğuna davet etmekten ve satrancı birlikte yeni bir çağa taşımaktan heyecan duyuyoruz. Avalanche’ta dünyanın her yerinden oyuncular satrancı daha önce hiç olmadığı kadar deneyimleyecekler.”

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version