Muhabbit

UNI Token Havuz Getirisi Bitiyor! UNI ve ETH Fiyatı Nasıl Etkilenecek?

Uniswap, likidite havuzlarına likidite sağlayan yatırımcıları UNI Token ile ödüllendirmekteydi. Bu durum ise UNI üzerinde düzenli bir satış baskısı oluşturmaktaydı. Fakat yaklaşık 11 saat sonra likidite sağlayıcılara verilen UNI ödülleri son bulacak.

uniswap

Uniswap üzerindeki likidite havuzlarındaki UNI ödülleri yaklaşık 11 saat sonra son bulacak. Peki bu durumda UNI ve ETH fiyatları durumdan nasıl etkilenecek?

Uniswap, likidite havuzlarına likidite sağlayan yatırımcıları UNI Token ile ödüllendirmekteydi. Bu durum ise UNI üzerinde düzenli bir satış baskısı oluşturmaktaydı. Fakat yaklaşık 11 saat sonra likidite sağlayıcılara verilen UNI ödülleri son bulacak.

İlginizi Çekebilir: DeFi Market Cap

Uniswap Likidite Havuzları

Uniswap üzerinde ETH/DAI, ETH/USDC, ETH/USDT ve ETH/BTC paritelerinde likidite sağlayıcılarına verilen UNI ödülleri son buluyor. Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz üzere haftalık olarak her bir paritedeki likidite sağlayıcılar için 583,333 adet UNI Token ödül olarak dağıtılmakta. Haftalık olarak 2 Milyon’dan fazla UNI Token’in dağıtıldığı göz önüne alındığında önemli bir satış baskısı bulunduğu söylenebilir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fidelitas Lex, ödüllerin bitiminin ardından UNI üzerindeki satış baskısının azalabileceğini belirtti.

Aynı zamanda UNI ödüllerinin sonlanması ile birlikte Ethereum 2.0 için stake edilen ETH miktarında da bir artış görülebileceğini belirten Lex, ödüllerin sonlanmasının öneminin altını çizdi.

An itibarıyla Uniswap üzerinde kilitli değer miktarı 3.19 Milyar $ seviyelerinde bulunuyor. Borsa üzerindeki son 24 saatlik hacim ise 246 Milyon $ seviyelerinde. UNI Token ise 3.81 $ seviyelerinden işlem görmekte.

Ethereum 2.0 İçin Ne Kadar ETH Stake Edildi?

Ethereum 2.0 için Vitalik Buterin tarafından yapılan yapılan açıklama sonrası, yeterli staking miktarına ulaşılması halinde ağın 1 Aralık’ta başlatılacağı belirtilmişti.

Ethereum 2.0

An itibarıyla ağ üzerinde 95,552 ETH stake edilmiş durumda. Ağın başlatılabilmesi için ise toplamda 524,288 ETH’ın stake edilmesi gerekmekte. Kısacası 1 Aralık’a kadar stake edilmesi gereken 428,736 ETH’a daha ihtiyaç duyulmakta.

Kripto para topluluğunda şu ana kadar stake edilen miktarın azlığı konuşulurken Lex, UNI ödüllerinin sonlanmasının ardından stake miktarında kayda değer bir yükseliş görülebileceğini belirtti. Bu noktada 1 Aralık’a yaklaşık iki hafta bulunuyor.

Sizce Ethereum 2.0’ın başlatılabilmesi için yeterli staking miktarına ulaşılabilecek mi?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version