Muhabbit

Uniswap Düşüş Trendine Meydan Okuyor, Ethereum’u Dahi Geride Bırakıyor

Uniswap DeFi’da gözlemlenen düşüş trendini tersine döndürerek ödenen ağ ücretleri söz konusu olduğunda Ethereum’u geçti. 

uniswap muhabbit

uniswap muhabbit

Uniswap DeFi’da gözlemlenen düşüş trendini tersine döndürerek ödenen ağ ücretleri söz konusu olduğunda Ethereum’u geçti. 

Hafta boyunca piyasanın en gözde 100 DeFi tokenı geçen haftaki kargaşadan sonra toparlanma belirtileri gösterdi ve tokenların birçoğu şimdiden çift haneli kazançlar elde etmeye geri döndü.

Ancak sektördeki her platform Uniswap kadar şanslı değildi. Örneğin Bancor, “süresiz kayıp korumasını” duraklatmak zorunda kalarak düşüş trendinin kurbanı oldu.

Uniswap

Uniswap, Ücretlerde Ethereum’u Geçti

Merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap, yedi günlük hareketli ortalama üzerinden ödenen ücretler söz konusu olduğunda ana blockchain Ethereum’u geride bıraktı.

Artış, mevcut ayı piyasasının ortasında DeFi’ya yönelik son dönemde yaşanan yüksek talebin bir uzantısı olarak yorumlanıyor. Aave ve Synthetix gibi DeFi platformları, son yedi gün içinde ödenen ücretlerde dalgalanmalar yaşarken, yerel tokenlerı ve Compound (COMP) gibi diğer tokenların fiyatlarında patlama yaşadı.

GameFi

GameFi, Kripto Paralarda Esen Soğuk Rüzgarlara Rağmen Büyümeye Devam Ediyor

Blockchain oyunları, 22 Haziran 2022 Salı günü yayımlanan en son DappRadar x BGA Games Report #5’in ana konusu oldu. Rapor, GameFi ve metaverse sektörlerinde yer alan sağlıklı ekosistemlere ve yatırımlara yönelik analizler ve veriler sundu.

Rapor, birkaç projeyi ayrıntılı olarak ele alıyor ve bu projelerin devam eden başarılarını ve büyümelerini kısaca özetliyor. Söz konusu projelerin başında sektöre yeni oyuncular çeken, finansal kazanç elde eden ve işlerini büyütmeye devam eden Splinterlands, Illuvium, Galaverse ve STEPN gibi platformlar geliyor. 

Bancor

Bancor Piyasa Koşulları Karşısında Pes Etti

DeFi alanının öncülerinden kabul edilen Bancor, “düşmanca” piyasa koşullarını gerekçe göstererek kalıcı kayıp koruması (ILP) işlevini 20 Haziran 2022 Pazar günü duraklattı.

İlginizi çekebilir: DeFi Portföyünde Altcoin Opsiyonlarının Önemi!

Bir kullanıcı bir likidite havuzuna likidite verdiğinde, yatırılan varlıklarının oranı sonrasında bir anda değişebilir. Bu durumla yatırımcılara daha düşük değerli tokenlar kalması ihtimali vardır. Buna kalıcı kayıp adı verilir. 21 Haziran 2022 Pazartesi günü paylaşılan bir blog gönderisinde Bancor, ILP duraklamasının protokolü ve kullanıcıları korumak için geçici bir önlem olduğunu belirtti.

Solana

Solend, Solana Whale Cüzdanı Devralma Planını Askıya Aldı

Solana merkezli DeFi kredi protokolü Solend, yakın zamanda onaylanan ve tasfiyeyi önlemek amacıyla bir whale cüzdanına erişmesi yönünde Solend Labs’a “acil durum yetkileri” veren teklifi geçersiz kılmaya karar verdi. Platform, bu amaçla yeni bir yönetişim oylaması oluşturdu.

20 Haziran 2022 Pazar günü, kripto para kredi platformu “SLND1: Whale’den Gelen Riski Azalt” başlıklı bir yönetişim oylaması başlattı. Solend’in, whale’in cüzdanına erişmesine ve tasfiyelerin gerçekleşmesine izin vererek whale tasfiyesinin piyasaya yönelik riskini azaltması sağlandı.

DeFi

DeFi Piyasasına Genel Bakış

Analitik veriler, DeFi’nin kilitli toplam değerinin 56 milyar doların üzerine çıkan küçük bir toparlanma kaydettiğini ortaya koyuyor. Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan veriler, DeFi’nin piyasa değerine göre ilk 100 tokenının hareket halinde olduğunu ve tokenlerin çoğunun geçtiğimiz hafta çift haneli kazançlar kaydettiğini gösteriyor.

İlginizi çekebilir: Neden DeFi’ın Yeniliklere İhtiyacı Var?

Piyasa değerine göre ilk 100 sıralamasında yer alan DeFi tokenlerının çoğu yeşil renkte işlem gördü. Synthetix (SYX) geçen hafta %90’lık artışla en büyük kazancı kaydetti, onu son yedi gün içinde %37’lik fiyat artışı kaydeden Uniswap (UNI) izledi. COMP %31 kazanırken Thorchain (THOR) %22 artış gördü.

Daha Fazla DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version