Muhabbit

Uniswap Saldırıya Uğradı! 7 Bin 500 ETH Kayıplara Karıştı!

Merkeziyetsiz swap protokolü Uniswap’ten kötü haber geldi.

Kripto paralar benimsenmeye devam ederken, kripto paralara yönelik dolandırıcılık suçları da oldukça artış gösteriyor. Bu kez ise merkeziyetsiz swap protokolü olarak bilinen Uniswap’ten kötü haber geldi. Uniswap’ten yaklaşık 7 bin 500 ETH çalındığı iddia ediliyor. Uniswap’teki bir likidite sağlayıcısı, kimlik avı saldırısına uğrayarak 8 milyon dolarlık kayıp yaşadı. Mağdur kullanıcıların, yanlışlıkla sahte airdrop bildirimine erişim verdiği ifade ediliyor.

Harry Denley Uyarıda Bulunmuştu!

Olayla ilişkili olarak MetaMask güvenlik araştırmacısı olarak bilinen Harry Denley, 11 Temmuz 2022 Pazartesi günü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla aslında ilk uyarıda bulunanlar biriydi. Denley 73.399 adres kullanıcısına kripto varlıklarını ele geçirmek için kötü niyetli ERC-20 tokenların gönderildiğini söyleyerek, uyarıda bulunmuştu.

Binance CEO’su Changpeng Uniswap’e Twitter Üzerinden Çağrıda Bulundu!

Binance

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Binance’in CEO’su Changpeng ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadelerde bulundu:

“Güvenlik ekibimiz, ETH blok zincirindeki Uniswap V3’te bir istismar tespit etti. Siber saldırgan şimdiye kadar 4295 ETH çaldı ve Tornado Cash aracılığıyla aklama işlemi yapıyorlar. Biri Uniswap’ı bilgilendirebilir mi Yardımcı olabiliriz. “

Binance CEO’su ilk paylaşımı sonrası bir başka paylaşımda bulunarak, durumu netleştirdi ve saldırının protokolle ilgili herhangi bir sorundan kaynaklı olmadığını, aslında bir kimlik avı saldırısının parçası olduğunun altını çizdi. Changpeng, Twitter üzerinden Uniswap ekibiyle konuşmasını paylaşarak Uniswap kullanıcılarının yüreğine su serpmiş oldu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version