Muhabbit

Uniswap (UNI) Optimism Adımını Attı!

Merkezsiz borsa Uniswap, dün itibarıyla “layer 2” adaptasyonuna bir adım daha yaklaştı.

Uniswap v3

Uniswap

Merkezsiz borsa Uniswap, dün itibarıyla “layer 2” adaptasyonuna bir adım daha yaklaştı.

Optimism (OΞ) adıyla tanımlanabilecek olan Ethereum “layer 2” çözümünde Uniswap, Alpha sürümünde çalışmalarını sürdürüyor. (OΞ) ile birlikte işlemler için onay bekleme süreleri ortadan kalkarken, işlem ücreti ödemeleri ise herhangi bir token ile gerçekleştirilebilecek.

(OΞ) ile birlikte an itibarıyla saniyede 0.6 işlem gerçekleştirilebilirken, devam eden süreçte bu miktarın artacağı bildiriliyor. Bir startup olarak öne çıkan Optimisim, a16z tarafından destekleniyor.

Güncel olarak Ethereum ağında en çok “gas fee” harcanan DApp olarak öne çıkan Uniswap işlemleri için geçtiğimiz 30 günde 1,500 ETH harcanmıştı.

Metamask ile Çalışıyor

Uniswap ekibi tarafından yapılan açıklamalara göre halihazırda MetaMask gibi popüler cüzdan uygulamaları ile çalışabilen Optimism sürümü, Etherscan üzerinden görüntülenebiliyor.

Alpha sürümü sebebiyle bazı uyarılarda bulunan Uniswap ekibi, Ethereum Layer 1’den (OΞ) ağına geçişin anlık olarak gerçekleştirilebildiğini altını çizerken, tam tersi işlemin ise 7 güne kadar sürebileceğini belirtti.

Optimism ile başlangıç olarak sadece bazı varlıklara destek sunulacağını açıklayan ekibin, Optimism üzerinde anlık olarak destek verdiği varlıklar şu şekilde:

ETH, USDT, WBTC, DAI ve SNX.

Ethereum Gas Tüketimi

Uniswap tarafındaki geliştirmeler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version