Muhabbit

Unity, Weta Digital’i Satın Aldı!

Bu satın alımın gerçekleşmesi ile Unity, Weta Digital’in tasarlamış olduğu özel görsel efektleri kullanabilecek.

Unity

Unity Muhabbit

Avatar ve Yüzüklerin Efendisi gibi yüksek bütçeli filmlerin görsel efektlerini yapan Weta Digital şirketini Unity satın aldı!

Oyun motoru geliştiren Unity, bildiğiniz gibi Pokémon Go ve Call of Duty: Mobile gibi dünya çapında bilinen dev oyunları geliştiren bir firma.

Bu satın alımın gerçekleşmesi ile Unity, Weta Digital’in tasarlamış olduğu özel görsel efektleri kullanabilecek.

1993 yılında kurulan Weta Digital’in yatırımcıları arasında Oscar ödüllü yönetmen Peter Jackson da bulunuyor. Bildiğiniz gibi Peter Jackson, Yüzüklerin Efendisi serisini yönetmişti.

Weta Digital’in uzmanlık alanı CGI olarak öne çıkıyor. Şirket, Avatar’daki Neyriti, Yüzüklerin Efendisi’ndeki Gollum ve Maymunlar Cehennemi’ndeki Ceasar gibi tipleri beyaz perdeye başarıyla aktarmıştı.

Elde ettiğimiz bilgilere göre bu satın alım sonrası Weta Digital ikiye bölündü. Unity ve Weta Digital arasındaki anlaşmaya göre Weta Digital, halihazırda bulunan teknolojik bilgi birikimini Weta ismiyle Unity’e devretti.

WetaFX ismi ile yeni bir oluşum olarak öne çıkan yeni şirket, görsel efekt faaliyetlerini devam ettirecek. Görünüşe göre WetaFX, Unity’in en büyük müşterilerinden biri olarak yoluna devam edecek.

Unity Metaverse’ün Geleceğini Şekillendirmek İstiyor!

Unity, bu ortaklık sayesinde elde ettiği bilgi birikimini, milyonlarca artist ve sanatçı ile paylaşacağını açıkladı. Bu sayede şirket, nispeten yeni bir kavram olan Metaverse’in geleceğini şekillendirmeyi amaçlıyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version