Muhabbit

Ünlü Amerikan Programı, NFT ve Metaverse Alanına Giriş Yapıyor!

Lindsay Lohan’ın da oynadığı 2000’lerin başındaki gençlik komedisi için iki ticari marka başvurusunda bulundu.

Amerikan gençlik komedisi Mean Girls (2004)’ün, Paramount Pictures tarafından, markayı “kripto para koleksiyonlarına” dönüştürme planlarının olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak kısa süre önce yayımlanan ticari marka başvurularıyla birlikte, ünlü yapımın Web3’e geçiş yapacağı söyleniyor.

Lisanslı ticari marka avukatı Mike Kondoudis tarafından sosyal medya platformu Twitter’da paylaşılan bir gönderide, Paramount Pictures, eski Disney oyuncusu Lindsay Lohan’ın oynadığı 2000’lerin başındaki gençlik komedisi için 7 Eylül’de iki ticari marka başvurusunda bulundu.

Yapılan bu ticari marka uygulamalarının, NFT’ler tarafından doğrulanan “resim içeren indirilebilir multimedya dosyalarını” ayrıca kripto para koleksiyonlarını ve NFT’leri içeren indirilebilir sanal ürünlerini kapsadığı belirtiliyor. Başvuru ayrıca, kripto para koleksiyonlarının, NFT’lerin ve “uygulama tokenlarının” aktarılmasını ve bunlara erişilmesini de kapsıyor.

Bilindiği üzere Mean Girls, sayısız hayran sahibi olan, ayrıca tepki GIF’leri üreterek önemli bir kült geliştiren 2004 tarihli bir gençlik komedi filmi. Hatta tüm zamanların en çok alıntılanan filmlerinden biri olarak kabul edilen yapım, her yıl 3 Ekim’de ulusal bir Mean Girls Günü düzenlenecek kadar da bir başyapıt haline geldi.

Yapılan bu başvuru, kitle iletişim araçları holdingi Viacom International’ın, Teenage Mutant Ninja Turtles markasını dijital dünyaya getirmeyi amaçlayan benzer bir ticari marka başvurusunda bulunmasından kısa süre sonra gelmiş oldu.

NFT ve Metaverse Alanları İçin Başvurular Artışta

Kripto para koleksiyonları, NFT’ler ve Metaverse alanları için ticari marka başvurusunda bulunan şirketlerin sayısı sürekli artıyor. Son zamanlarda, Web3 pastasının bir parçasını güvence altına almak için daha fazla şirketin bu alana dahil olmak istemesi, Web3 alanında dosyalanan ticari marka sayısının 2021 yılını daha şimdiden geride bırakma aşamasına geldiği belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

NFT ve Metaverse alanındaki son ticari markalar, Hérmes gibi lüks tasarımcı markalarından Sony Music Entertainment’a ve yarış arabası markası Formula One’a kadar uzanıyor.

Dune Analytics tarafından yayımlanan verilere göre; Nike, Gucci, Dolce & Gabbana, Adidas ve Tiffany & Co. gibi yüksek profilli markalar, NFT satışlarından toplamda 260 milyon dolar elde etti.

Bunun da NFT’lerin benimsenmesini oldukça kazançlı ve kârlı hale getirdiği belirtiliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version