Muhabbit

Ünlü Borsacı Bitcoin Hakkında Yanılmış!

Schiff, Bitcoin ile ilgili tahminlerinde yanıldığını kabul etti!

Ünlü Borsacı

Bitcoin aleyhine sık sık açıklamalar yapan ünlü borsacı Peter Schiff, altının yükselişinden sonra söylediği, Bitcoin’in çöküşü ile alakalı yorumlarının bazı kusurları olduğunu kabul etti.

6 Eylül tarihinde Tyler Winklevoss ile yaptığı Twitter atışmasında ünlü borsacı, Gemini’nin kurucu ortağı ile Bitcoin’in 17 Ağustos tarihinde 12.000 $’ın üzerine çıktığını ve sonrasında 10.000 $’ın altına inişi ile ilgili konuştu. Winklevoss, dijital varlığın gelecekteki tüm düşüşleri için temel dayanak noktası olarak 10.000 $ olduğunu iddia etti. Buna karşılık Schiff ise, Bitcoin’in bir çöküşten önce konsolide olabileceğini belirterek bir düşüş eylemi beklediğini söyledi.

Schiff, “10K destek seviyesi ne kadar çok test edilirse, o kadar çok zayıflar” dedi. Schiff, “Piyasalar, yatırımcılarına nadiren dipten satın alma şansı verir” diyerek sözlerine devam etti.

Bununla beraber, Twitter kullanıcısı Sharkybit, altın sever borsacının bu laflarına atıfta bulunarak, Schiff’in 5 Temmuz’da Bitcoin fiyatının, altın yükseldikçe düşeceği hakkında yaptığı tahmininin ekran görüntüsünü yayınladı.

Schiff, “Altın konusunda haklıydım, fakat Bitcoin konusunda yanıldım” dedi.

Bitcoin 10.000 $’a dülere hızla ayı piyasasına giriş yaptı.

Skew Analytics’e göre, altın ve Bitcoin arasındaki bir aylık korelasyon, Ağustos başında %68’lik rekor bir yüksekliğe ulaştı. An itibarıyla, altının fiyatı ons başına 1.934 civarında seyrediyor. 6 Ağustos tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.089 $’a ulaştıktan sonra altın sadece %7.1 oranında düştü.

Bununla birlikte, Bitcoin şu anda 10.280 $ değerinde ve bu yıl 2 Ağustos’ta 12.000 $’ın üzerine çıktığından beri %15 düşüş yaşadı. İki varlık arasındaki korelasyon son iki hafta boyunca %0-20 arasında seyretti.

Son Yazılar

Exit mobile version