Muhabbit

Ünlü Ekonomist Nouriel Roubini: Bitcoin Manipüle Edilen Kötü Bir Varlık!

Nouriel Roubini Bitcoin’in herhangi bir temel iç değeri olmadığını dile getiriyor.

2018 yılındaki ekonomik çöküşle ilgili tahminlerinden dolayı popüler olarak Dr. Doom olarak anılan Amerikalı ünlü ekonomist Nouriel Roubini, son zamanlarda Bitcoin’i (BTC) yüksek oranda manipüle edilmiş bir varlık olarak gördüğünü söyledi. 

Sosyal medya platformu twitter üzerinden paylaşım yapan ekonomist, kripto para biriminin fiyatındaki son yükseliş ve ardından gelen düşüşü, perakende yatırımcıların Bitcoin’i yüksek fiyattan satın aldıktan sonra üzüntüye düşüren önceki büyük düşüşle karşılaştırdı. Açıklamasına devam eden ekonomist daha önce de belirttiği gibi, kripto paranın herhangi bir temel iç değeri olmadığını savundu.

Ayrıca Roubini Bitcoin’in bugünlerdeki son yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 13 düşüş yaşaması ile, yatırımcıların Bitcoin’in FOMO’suna kapıldıklarını dile getirdi. Roubini’ye göre manipülatif balina yatırımcıları, perakende satışlarla büyük miktarlarda piyasadan yararlandı ve bu da Bitcoin fiyatında büyük düşüşe neden oldu. 

Roubini  ayrıca şu açıklamalar ile sözlerine devam etti:

“Bitcoin fiyatındaki bu yükseliş ve düşüş, FOMO’nun manipülatif balinalar tarafından kandırılmasıyla birlikte perakende alıcılara yapılan büyük bir aldatmacadan ibaret. Büyük FOMO’ya kapılan perakende alıcılar, 2017 yılının sonlarında fiyatın 10.000 $’dan 19.000 $’a çıkıp ardından 2019 yılında 3.000 $’a düştüğü zamanlardaki gibi tekrar BTC’ye atladılar.” 

Nouriel Roubini’ye göre, Bitcoin’in temel bir değeri yok. Ona göre Bitcoin, vergi ödemek için bile kullanılamaz ve yasal bir ödeme de değildir. Ayrıca, Bitcoin fiyatı para birimine dönüştürülmeden önce bile düşebileceğinden, kripto para biriminin oynaklığının yatırımcıların kullanımı açısından oldukça risklidir.

Son olarak Bitcoin’in ölçeklenebilir bir ödeme aracı olmadığını söyleyen ekonomist, madencilik için muazzam miktarda enerji tüketimi yapıldığı için Bitcoin’in dünyayı kirlettiğini ve çevre için zehirli olduğunu belirtti.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version