Muhabbit

Ünlü Hiphop Yıldızı Ice Cube NFT’ler Hakkında Konuştu!

Ice Cube, Snoop Dogg’la beraber kurduğu yeni rap grubu da dahil olmak üzere müzik NFT’leri çıkartmayı planlıyor.

Ice Cube Snoop NFT

Ice Cube Snoop NFT

Ice Cube, NFT’lerin eğlence endüstrisi üzerindeki etkisi hakkında konuştu. Cube hem solo olarak hem de ünlü hiphop yıldızı Snoop Dogg’la birlikte kurduğu yeni rap grubu ile müzik NFT’leri çıkartmayı planlıyor.

Ice Cube, 35 yılı aşkın süredir çok sayıda albüm, film, TV şovu gibi birçok projede yer aldı.

Ice Cube, kripto paraların hayatımıza dahil olmasıyla birlikte, projelerin artık eski şekillerde yapılmadığını da dile getirdi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kariyerim boyunca sisteme bağlı kalmak zorunda kaldım. Bir sürü güzel yeni şey üretiyoruz, ama bu işe devam etmemi sağlayan şeyler aslında yapmak istediğimiz ama yapamadığımız projelerdir.”

Bu yüzden Ice Cube’un, NFT’ler konusunda çok heyecanlı olduğunu söyleyebiliriz. NFT’ler, sanatçılara daha geniş alanlar tanıyor ve içerik yaratıcısına gerek maddi gerekse manevi açıdan daha fazla değer veriliyor.

Daha çok sosyal medya avatarları ve spor koleksiyonları gibi alanlarda kullanılan NFT’ler, bağımsız projeleri finanse etmek, toplulukları ortak bir amaç uğruna oluşturmak ve hayranlara yaratıcı çabaları doğrultusunda pay vermek için de kullanılabilir.

BIG3 Basketbol Ligi

Efsanevi rapçi, aktör ve girişimci Ice Cube, BIG3 basketbol liginde neden NFT’lerin kullanılacağını ve kripto paralara olan ilgisini açıkladı.

“Benim hakkımda her şeyi biliyorsan, bunun için sana minnettar olurum. Artık yaratıcı insanlar, kripto para dünyasına tercih edecek. Bu yüzden birçok müzik şirketi sahibi bu durumdan muzdarip olacak. Şahsen bu durum hoşuma gidiyor. Çünkü NFT’ler, sanatçıları daha güçlü hale getiriyor. NFT dünyasına, blok zincirlerine ve DAO’lara katılmak, içerik oluşturucular için harika olacak.”

BIG3, Ice Cube ve Jeff Kwatinetz tarafından kurulan 3’e 3 basketbol ligidir. Lig, kadroları hem eski NBA oyuncularını hem de uluslararası oyuncuları içeren 12 takımdan oluşuyor.

Ice Cube, BIG3 liginin mevcut 12 takımında Ethereum blok zincirinde oluşturulan NFT koleksiyonlarını hisse olarak kullanılmasını sağlayacak ve takımları merkeziyetsiz bir yapıya dönüştürecek. BIG3, NFT sahiplerine, ekip kararlarında oy kullanma ve hatta ekip ürünleri yaratmak için fikri mülkiyet hakları gibi avantajlar sunacak.

Bunun dışında Ice Cube, Man vs. Machine adlı bir Ethereum NFT satın alarak 2021 Kasım ayında NFT alanına ilk adımını atmıştı. Herhangi bir kripto para birimine sahip olup olmadığı sorulduğunda ise Ice Cube, soruyu şu şekilde cevapladı:

“Birkaç kripto para aldım ancak henüz büyük yatırımlar yapmadım. İşin içine girmeden önce birçok şeyi anlamak ve öğrenmek istiyorum. Dahil olduğun her şeye saygı duymalısın yoksa incinirsin. Bir sektöre girdiğimde bu şekilde hareket ediyorum. Sektörü bilmek, anlamak ve bu konuda neyin iyi neyin kötü olduğunu fark etmek istiyorum. Daha sonra bildiklerim sayesinde kendime bir yol çiziyorum.”

Ice Cube, kripto paralar hakkında her geçen gün yeni şeyler öğrenmeye devam ettiğini de söyledi.

Ice Cube

Ice Cube

Ice Cube, müzik kariyerine N.W.A. ile başladı ve çoğu kişi için hala en iyi rap sanatçısı olarak biliniyor. Snoop Dogg ve Nas, müzik NFT’si çıkartan nadir rap sanatçılarındandır.

Ice Cube, kendi müzik NFT’lerini çıkartmayı planlıyor. Bununla birlikte Snoop, E-40 ve Too Short ile birlikte farklı müzik NFT’leri çıkartmayı planladığını söyledi. Ice Cube, NFT’lerin yaratıcıya daha çok güç verdiğini söylüyor ve aracı kurumları ortadan kaldırdığı için bu teknolojiye çok değer veriyor.

Ice Cube müzik şirketleri için şunu söyledi:

Uzun süredir üretiyoruz ve insanlardan beklediğimiz geri dönüşü alamıyoruz. Getirilerin çoğunu her zaman büyük müzik şirketleri alıyor.

Ice Cube, son zamanlarda Snoop ile NFT’ler hakkında konuştuğunu söyledi. Ice Cube, kripto para piyasasında Snoop’un, bir koleksiyoncu, çeşitli NFT projelerinin yaratıcısı ve yaklaşmakta olan Ethereum metaverse platformu The Sandbox’ın ortağı olarak kendi müziğinin ötesine geçtiğini söyledi.

Cube, NFT’lerin müzik endüstrisindeki iş dinamiklerini değiştirme konusunda heyecanlı görünüyor. Yalnızca sanatçılara ve hayranlara daha çok değer veren NFT’ler bu sektörü değiştirebilir. Ice Cube sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“NFT’ler gerçekten tüm sistemi tersine çeviriyor. Bence bu çok güzel bir şey, en azından sanatçılar için. Sanatçılar, NFT sayesinde hakettiklerini alabilir. Bunu başarabilmemiz için Snoop ve Nas gibi daha fazla sanatçıya ihtiyacımız var.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version