Muhabbit

Ünlü İsim, Yanardağlardan Elde Edilen Enerji İle El Salvador’da Bitcoin Şehri Kurmak İstiyor!

El Salvador’da dijital altyapının geliştirilmesi için çalışma yapılacak.

El salvador jeotermal muhabbit

El salvador jeotermal muhabbit

Blockstream’in eski baş strateji sorumlusu ve Pixelmatic’in kurucusu Samson Mow, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Bitcoin‘in benimsenmesini hızlandırmaya odaklanacak JAN3 adlı yeni bir şirket kurduğunu duyurdu.  

Ünlü Bitcoin girişimcisi, Reuters’a yaptığı açıklamada, JAN3’ün El Salvador’da dijital altyapının geliştirilmesine yardımcı olmak için bir çalışma başlatacağını belirtti.

“El Salvador’da Bitcoin şehri kurmak ve dijital altyapı oluşturmak için birlikte çalışacağımız bir ön anlaşma gerçekleştirdik.”

Yeni şirketi JAN3’ün, El Salvador ile çalışma kararının kolay ve ileriye dönük bir seçim olduğunu belirten Mow, El Salvador tarafının ise bu yeni girişime destek verdiğini söyledi.

Yapılan anlaşma kapsamında Mow ve yeni firması, Bitcoin madenciliğine ve şehrin altyapısına güç sağlamak için yakındaki volkanlardan gelen jeotermal gücü kullanacak. Böylece şirket, Bitcoin şehrinin kurulmasına yardımcı olmak için El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ve hükümetiyle birlikte çalışacak.

Hatırlanacağı üzere volkanlardan gelen jeotermal gücü kullanarak Bitcoin şehri oluşturma fikri daha önce de El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele tarafından ortaya atılmıştı. Bukele, Bitcoin City projesine güç sağlamak için ülkenin aktif olmayan yanardağlarındaki jeotermal enerjiyi kullanabileceklerini söylemişti.

Bitcoin City’nin enerji ihtiyacını sağlamak için Conchagua yanardağını kullanma olasılığının çok yüksek olduğunu söyleyen Bukele, yeterli enerjinin yanardağlardan sağlanabileceğini dile getirmişti.

Ünlü İsimler Projeye Destek Veriyor

Şirketin bu yeni girişim için yaklaşık 100 milyon dolarlık bir değerlemeyle 21 milyon dolarlık fon sağladığı bildirildi. Bu kapsamda başlatılan finansman turu ise madencilik şirketi F2Pool, Atlanta Digital Currency Fund’ın baş yatırım yetkilisi Alistair Milne ve Max Keizer tarafından kurulan El Zonte Capital tarafından yönetildi.

Şirketin ismi de oldukça manidar şekilde belirlenmiş. JAN3 adı, Bitcoin’in kurucusu olarak bilinen Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’in ilk bloğunu yani genesis bloğunu çıkardığı gün olan 3 Ocak 2009’a atıfta bulunuyor. 

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version