Muhabbit

Ünlü İsimden Bitcoin Fiyatının Çakılacağına İşaret

Bitcoin (BTC) fiyatı son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 9.429 dolara çıktı.

Bitcoin düşüşte

Bitcoin (BTC) fiyatı son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 9.429 dolara çıktı ve BitMEX’in Ünlü CEO ‘su Arthur Hayes attığı bir tweet ile takipçilerinin kafasını karıştırdı.

Bitstamp Borsasında gün içi gözlenen Bitcoin fiyatı 9.429 dolar ile son 3 ayın en yüksek seviyesindeyken, BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes, “blow off top seems nigh” şeklinde tweet atarak Bitcoin fiyatının önce sert bir düşüş sonrasında da ciddi şekilde yükseleceğini ifade etti.

Hayes, sosyal medyada paylaştığı gönderisinde, tepeye yavaş yavaş yaklaşıldığını ve yakında tepeye vurmasıyla düşüşün yaşanacağını söylüyor. Bu davranış modeline bakıldığında hızlıca bir yükselişten sonra tepeye ulaşıldığını ve sonrasında tam anlamıyla bir çöküş yaşanacağını ekledi fakat net bir cevap isteyen bazı takipçileri tweetin altına “tam olarak ne demek istiyorsun, biraz daha net ol?” diyerek kızgınlıklarını belli etti.

27 Mart ve 26 Haziran tarihli kontratların fiyat yükselişlerine dikkat çektiği bu paylaşımında şu an Bitcoin’in yaşadığı fiyat yükselişiyle kıyaslama yapıyor.

Hayes’in önceki öngörüleri düşünüldüğünde traderların şüpheyle yaklaşması gerekiyor. Malum 2019’un Mart ayında sosyal medya hesabından gönderdiği “Kış henüz bitmedi” paylaşımından bir ay sonra Bitcoin 13.888 doları görmüştü.

Bitcoin’in İnkar Edilemez Yükselişi

Daha önceki haberimizde de ilettiğimiz gibi Bitcoin’in fiyatının ani bir şekilde yükselmesi çoğu analist tarafından Corona Virüsünün etkisi olarak görülüyor. Küresel bir piyasayı paniklettiği ve güvenli liman bulma ihtiyacıyla insanların Bitcoin’e yöneldiği düşünülüyor. SARS’a benzeyen ölümcül virüs çoktan 132 can aldı.

Çin’de yaşanan karmaşa ve paniğin yanı sıra, birçok analiste göre boğaya girilmesiyle birlikte, fırsatı değerlendiren Boğalar, Bitcoin’in iplerini ellerine geçirip kontrol altında tutabildiler.

U.Today‘in haberine göre, Bitcoin yedi aylık düşüşünden sonunda kurtulabildi.

Son Yazılar

Exit mobile version