Muhabbit

Ünlü Şarkıcı Rihanna’nın Kozmetik Markası Fenty, Metaverse İçin Ticari Marka Başvurusu Yaptı!

Rihanna, Fenty markası altında sanal kozmetik ve saç bakım ürünleri sunmayı planlıyor.

Rihanna Metaverse

Rihanna Metaverse

Pop şarkıcısı Rihanna, Fenty markasını metaverse’e getiriyor. Dokuz kez Grammy kazanan ve müzik sektöründen sonra kozmetik sektöründe yeni başarılar elde eden Rihanna, Fenty markasını dijital ortamlarda da bilinirliğini artırmak istiyor.

Fenty, metaverse’e dahil olmak için ticari marka başvurusu yaptı. Rihanna, Fenty markası altında sanal kozmetik ve saç bakım ürünleri sunmayı planlıyor. 2017 yılında Rihanna tarafından kurulan Fenty Beauty, 17 ülkede 1.600 mağazası ile hizmet veriyor.

Metaverse Kavramı Her Geçen Gün Bize Daha Çok Yaklaşıyor!

Metaverse ile ilgili her gün farklı gelişmeler oluyor. Kimi şirket bu alana girmek için acele etmedi ancak kimi şirket de yatırımlarını yolun başındayken yaptı.

2021 yılının sonlarına doğru Çin’deki 1300’den fazla şirket, kripto para yasaklarına rağmen metaverse için ticari marka başvurusu yaptı. Silikon Vadisi teknoloji devleri Apple, Meta ve Microsoft da bu alanda güçlenmek için farklı farklı yatırımlar yaptı.

Fast food zinciri McDonald’s, perakende şirketi Walmart ve kadın iç çamaşırında dünya markası olan Victoria’s Secret gibi diğer büyük şirketler de yakın zamanda benzer ticari marka başvuruları yaparak metaverse’e girmeye hazırlanıyor.

3 trilyon dolarlık varlığa sahip bir banka olan HSBC, The Sandbox metaverse’e dahil olan ilk küresel bankadır. Banka, The Sandbox metaverse’ünde bir arsa satın almayı planlıyor.

Sandbox ve Warner Music Group 2022 Ocak ayı sonlarında metaverse için ortaklık sağladı. Müzik şirketi ünlü sanatçılarla beraber konser verebilir.

Hangi sanatçıların bu etkinliğe dahil olacağı bilinmese de Warner Music Group, Ed Sheeran, Coldplay ve Dua Lipa gibi birçok ünlü şarkıcıyı bünyesinde bulunduruyor.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Birçok şirket metaverse’te yerini almak için çalışıyor. Firmaların metaverse projesi için ticari marka başvuruları yapıyor. Ülkelerin ve yatırım şirketlerinin sürekli NFT veya metaverse ilgili projelere yatırım yapıyor.

Son dönemlerin popüler alanları olan NFT’ler ve metaverse dünyası, artan kullanım alanları ile günlük hayatın bir parçası olmaya devam ediyor. Bu kapsamda da dev şirketler yaptıkları yatırımları artırarak sektörde adından söz ettirmek istiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version