Muhabbit

Ünlü Türk İsmin NFT Koleksiyonu Saldırıya Uğradı!

Alemşah Öztürk’ün Opensea hesabındaki NFT’leri hacklendi!

nft hırsız muhabbit

nft hırsız muhabbit

Kripto para dünyasında 4129Grey, Ogilvy ve AKQA CEO’luğu ve Polar Bear Fluffy NFT koleksiyonu, Spintop Network ve Heroes Chained kurucu ortaklığı ile tanınmışlığa sahip olan Alemşah Öztürk, yaklaşık 400 ETH’lik NFT’lerinin nasıl “çalındığını” anlattı.

Alemşah Öztürk, bu sabah NFT pazar yeri platformu Opensea hesabına girdiğinde 1 yıldır özenle topladığı NFT koleksiyonunun yerinde yeller estiğini gördü. Hesabının siber saldırıya uğradığını düşünen Öztürk’ün Opensea hesabı şu anda “gizliliği ihlal edilmiş olabilir” ibaresi taşıyor.

Alemşah Öztürk’ün Opensea hesabı.

Sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinde Opensea hesabının siber saldırıya uğradığını anlatan Öztürk, bazı NFT’lerinin değerinin oldukça altında bir miktara satıldığını söyledi.

Yaklaşık 300-400 ETH aralığında bir değere sahip olan NFT’lerin 128 ETH gibi bir fiyata satıldığını ekledi. Satış sonrası elde edilen gelirin de siber saldırganın cüzdanına gönderildiğini ifade ediyor.

Alemşah Öztürk, olayın en üzücü yanının ise henüz erken evrelerindeyken bulmak için uğraştığı bu projelerin, mintlemek için çaba harcadığı NFT’lerin ve geleceğe saklama hayallerinin hepsinin kaybedilmesi olduğunu söyledi.

Nasıl Gerçekleşti?

Alemşah Öztürk, Opensea hesabının nasıl “hacklendiğini” şu an için açıklayamıyor. Öztürk, Discord’a veyahut hiçbir siteye “seed phrase” girmediğini, kendi projeleri dışında bilinmeyen hiçbir e-postayı veyahut Discord mesajını açmadığını ifade etti.

Mac kullandığını ifade eden Öztürk, iPhone’undan bile MetaMask’a giriş yapmadığını ifade ediyor. Tüm cihazlarında ve hesaplarında 2FA korumasına sahip olduğunu belirten Öztürk, hacklenmek için hiçbir “şüpheli” durum ile karşılaşmadığını, böyle bir durumun nasıl meydana geldiğini anlamadığını ekliyor.

Bununla birlikte Öztürk Opensea’nin bu düşük fiyatlarda satışa neden bir “dur” demediğine de değindi. Olağandışı satış aktiviteleri için Opensea tarafından bir onay mekanizması oluşturulması gerektiğini söyledi.

Hangi NFT Koleksiyonlarından Parçalar Çalındı?

Alemşah Öztürk, birçok farklı NFT koleksiyonundan parçalara sahip olduğunu belirtti.

Alemşah Öztürk’ün Opensea hesabında “kayıp” olan NFT’lerin bulunduğu koleksiyonlar:

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version