Muhabbit

Ünlü Yatırımcı John McAfee İspanya’da Tutuklandı!!

Siber güvenlik uzmanı John McAfee İspanya’da tutuklandı.

John McAfee

John McAfee

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para yatırımcısı ve organizatörü John McAfee’ye, sosyal medyadaki ilk ICO tekliflerinin yanıltıcı tanıtımını yaptığı için dava açtı.

SEC, Kasım 2017’den Şubat 2018’e kadar McAfee’nin, sosyal medya platformu Twitter üzerinden, takipçilerine en az yedi ICO projesi önererek toplamda 23,1 milyon ABD Doları’ndan fazla para kazandığını ve bu sayede ününü güçlendirdiğini bildirdi.

McAfee’nin, ICO’ları tanıtmak için kendisine yapılan ödemeler sonucunda yatırımcıları özellikle yanlış bir şekilde yönlendirdiğini ve yatırımcılara kendisine ödeme yapmak için teşviklerde bulunduğunu iddia etti. Bu suçlamaların sonucunda açılan davada, McAfee vergi kaçırmakla suçlandı ve bu gelişmeler neticesinde ise İspanya’da tutuklandı. Şu an İspanyada tutuklu bulunan McAfee, kendisine bu projeler ile ilgili herhangi bir ödeme yapılmadığını belirterek tüm suçlamaları reddetti ve ABD’ye iadesini istedi.

İddialara göre tanıtımını yaptığı projeler için McAfee’ye, tazminat olarak 11,6 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ödemesi yapıldı. Bunun yanında da, 11,5 milyon dolar değerinde ise tanıttığı projelerin token’leri verildi.

John McAfee için hazırlanan iddianameye göre, ünlü yatırımcı kripto para birimlerini tanıtmaktan, iş danışmanlığından, konuşma anlaşmalarından ve bir belgesel için hayat hikayesinin haklarını satmaktan milyonlarca gelir elde etti. Ancak tüm bu gelirlerine ait herhangi bir vergi beyanında da bulunmadı.

McAfee, tüm bu suçlamalar karşısında mahkum edilirse, yaptığı her vergi kaçakçılığı için en fazla beş yıl hapis cezası ve vermediği her vergi beyannamesi için de en fazla bir yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version