Muhabbit

Ünlü Yatırımcı John Paulson: Kripto Paraların Gerçek Değeri Yok!

Milyarder Paulson, dijital varlıkların güven vermediğini belirtti.

John-Paulson-Muhabbit

John-Paulson-Muhabbit

Ünlü yatırımcı ve milyarder portföy yöneticisi John Paulson, yakın zaman önce verdiği bir röportajda, altın gibi geleneksel güvenli limanlara yapılan yatırımları savunurken dijital varlıkların değişken doğasını eleştirdi.

1994 yılında kurulan New York merkezli bir firma olan Paulson & Co’nun kurucu ortağı olan Paulson, efsanevi başarılı bir kısa pozisyon yerleştirdikten sonra 2008’de ABD konut finans piyasası çöküşünden oldukça yararlana bir yatırımcı olarak biliniyor.

2011 yılında yaşadığı bir mali krizden dolayı, 38 milyar dolar olan serveti 2019 yılına gelindiğinde 9 milyar dolara düşen Paulson, yönetim altındaki varlıklarda %76.5’lik bir azalma yaşadı.

Röportajda Paulson’a, gelişmekte olan kripto para piyasası hakkındaki görüşleri sorulduğunda yaptığı açıklama ile dikkat çeken milyarder, bu varlıkların “sınırlı bir arza” sahip olduğunu ve “gerçek bir değeri olmadığını” iddia etti. Ayrıca, on yıl önceki efsanevi ticaretinde belirli kalıpları belirleyemediğinden de bahseden yatırımcı, bu, piyasanın görünüşte çok nadir zamanlarda büyük bir yukarı yönlü potansiyel sağladığını dile getirdi.

Paulson, kripto para birimlerine inanıp inanmadığı ssorulduğunda ise nu konudaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Kripto para birimleri, bugün nerede ticaret yaptıklarına bakılmaksızın, sonunda değersiz olduklarını kanıtlayacaklar. Coşku sona erdiğinde veya likidite kuruduğunda sıfıra gidecekler. Kimseye kripto para birimlerine yatırım yapmasını tavsiye etmem.”

Paulson, mevcut finansal ortamda değerli bir yatırım stratejisi olarak altının beklentisi sorulduğunda, COVID-19 ile ilgili ekonomik serpintiye yanıt olarak piyasalara giren artan para arzının geçen yıl yaklaşık %25’i bulduğuna dikkat çekti. Ayrıca bu durumun gelecekteki enflasyonun en iyi göstergesi olduğunu belirtti.

Paulson’un kripto para birimlerinin temel yetenekleri hakkındaki olumsuz görüşü, 2018 yılında iddialı bir açıklama yapan ve kripto paraları zehirli olarak nitelendiren milyarder yatırımcı Warren Buffet‘ın duygularına benzetildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version