Muhabbit

Upbit, KYC İşlemini Tamamlamayan Kullanıcılara Hizmet Kısıtlaması Getiriyor!

Borsa, 6 Ekim Çarşamba gününden itibaren, hesabı doğrulanmayan müşterilerin işlemlerini kısıtlayacak.

Upbit

Upbit

Güney Koreli kripto para borsası Upbit yakında, doğrulanmamış kullanıcılar için hizmetlerini durduracağını duyurdu.

Şirket, kısa süre önce kararlaştırılan, Güney Kore’nin zorunlu Kara Para Aklamayı Önleme (AML) gereksinimlerine uygun olarak müşteri doğrulama sisteminde bir dizi değişikliği resmi olarak duyurdu.

İlginizi çekebilir: KYC Nedir? Neden Önemlidir?

Duyuruya göre, Upbit bu haftadan itibaren hesabı doğrulanmamış kullanıcılar için hizmetleri kademeli olarak sınırlamaya başlayacak ve 6 Ekim Çarşamba gününden itibaren doğrulanmayan müşterilerin bir seferde 850 $ üzerinde işlem yapmasını kısıtlayacak.

“Müşteri doğrulaması tamamlandıktan sonra 850 Dolar limiti kaldırılacak; 850 Dolar’ın altında sipariş veren üyeler, istedikleri zaman müşteri doğrulama işlemine devam edebilirler.”

Upbit ayrıca, 13 Ekim’den itibaren, müşteri doğrulamasını tamamlamayan mevcut müşteriler için ise alım satım hizmetlerinin yanı sıra para yatırma ve çekme işlemlerini durduracağını belirtiyor. Duyuru ayrıca, 6 Ekim tarihinden sonra borsaya kaydolan yeni kullanıcıların yalnızca doğrulamayı tamamladıktan sonra para yatırabileceklerini ve çekebileceklerini belirtiyor.

Borsa tarafından yapılan açıklamada, şu an için sadece Upbit’in resmi anlaşması olan K Bank aracılığıyla işlem doğrulaması yapılması tavsiye ediliyor. Diğer bankalara para çekme işlemlerinin ise daha sonra ayrı bir duyuru ile bildirileceği belirtiliyor.

Güney Kore AML ve KYC Gereksinimlerini Önemsiyor!

Bilindiği üzere Upbit, yerel kripto para piyasasının %80’inden fazlasını oluşturan Bithumb, Coinone ve Korbit ile birlikte Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri konumunda yer alıyor. Upbit’in yeni müşteri doğrulama politikaları, Güney Kore’nin hem yerel hem de yabancı borsaların yerel bir banka aracılığıyla gerçek ad hesapları sağlamasını gerektiren AML düzenlemeleriyle uyumlu hale gelmiş oldu.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından yayımlanan yeni AML düzenlemeleri kapsamında, kripto para borsalarının 24 Eylül’e kadar resmi bir işletme lisansı talebinde bulunmalarını istemişti. Hatta Binance dahil bazı büyük borsalar yeni düzenlemeler kapsamında ülkedeki KRW ticaret çiftlerini durdurmuş ve platformlarından Korece dil desteğini kaldırmıştı.

Hükümetlerin kripto para piyasasına karşı getirmiş oldukları düzenlemeler, borsalarında bu konuda adım atmasını gerektiriyor. Son olarak Upbit tarafından atılan bu adımın bir sonraki aşamasının ise ne olacağı Koreli kullanıcılar tarafından şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version