Muhabbit

USD Coin Piyasa Değeri 2 Milyar $’a Dayandı!

Skew verilerine göre 2 Milyar $ sınırına ulaşan USDC, büyümesini sürdürüyor.

USD Coin stablecoin

Coinbase ve Circle ortaklığı ile Centre tarafından oluşturulan ve yönetilen stablecoin USD Coin (USDC) piyasa değerini artırmaya devam ediyor.

Tether’ın ardından ikinci sırada bulunan stablecoin, piyasada en çok talep gören ikinci stablecoin olarak öne çıkıyor.

14 Milyar $’lık piyasa değeri olan Tether’ın yükselişi ile birlikte USD Coin de ciddi bir ivmelenme yaşamış durumda.

2 Milyar $ Sınırına Gelindi

Skew verilerine göre 2 Milyar $ sınırına ulaşan USDC, büyümesini sürdürüyor.

2020 bahar ayları ile birlikte ivme kazanan USDC arzı, yaz ayları ile birlikte iyiden iyiye yükselişe geçmiş görünüyor. Sadece 2 ay önce 1 Milyar $ seviyelerinde bulunan USDC arzı Eylül ayı ile birlikte 2 Milyar $ seviyelerine göz kırpıyor.

Son dönemde talebi oldukça artan USDC, Whale Alert tarafından da takip edilmekte. Son dönemde oldukça sık şekilde yeni basım gerçekleştiren Centre, USDC talebinin ne kadar fazla olduğunu da gözler önüne seriyor.

Bugün ise arka arkaya iki farklı cüzdanda 20 Milyon $’lık basımlar gerçekleşmiş durumda.

USDC 2.0

Ağustos ayının sonlarında gerçekleştirdiği USDC 2.0 duyurusu ile de dikkatleri üzerine çeken Centre, daha düşüş “gas” ile USDC transferini mümkün kılacağını açıklamıştı.

Algorand (ALGO)

Eylül ayının başında ise Algorand (ALGO) üzerinde işlemleri çok yakında başlayacağını duyuran CENTRE, uzun zamandır süregelen çalışmalarda sonra gelindiğini açıklamıştı.

Diğer Stablecoinler Ne Durumda

USDC’nin ardından üçüncü sırada TrueUSD (TUSD) bulunuyor. 473 Milyon $’lık piyasa değeri ile ilk iki stablecoinin oldukça gerisinde bulunan TUSD, Dai (DAI) tarafından takip ediliyor.

DAI ise 306 Milyon $’lık piyasa değerine sahip durumda. Ethereum üzerinde MakerDao (MKR) tarafından üretilen merkezsiz stablecoin, önemli bir alternatif olarak merkezsiz uygulamalar üzerinde çokça kullanılmakta.

Binance USD (BUSD) Beşinci Sırada

299 Milyon $’lık piyasa değeri ile beşinci sırada bulunan Binance USD (BUSD), 296 Milyon $’lık piyasa değeri ile Paxos Standard (PAX) tarafından takip ediliyor.

Winklevoss kardeşler tarafından ortaya konan Gemini Dollar (GUSD), rakiplerinde oldukça geride bulunuyor. 12 Milyon $’lık piyasa değeri ile stablecoinler arasında bulunan Gemini Dollar, Gemini ve diğer birkaç borsada işlem görmekte.

Diğer stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Tether haberleri için: Tether Haberleri

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version