Muhabbit

USDC’nin Arkasındaki Şirket 440 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Circle, 440 Milyon $ yatırım aldı. USD Coin’in (USDC) arkasındaki şirket olarak öne çıkan Circle, önemli bir yatırım aldığını açıkladı.

usdc

usdc

Circle, 440 Milyon $ yatırım aldı. USD Coin’in (USDC) arkasındaki şirket olarak öne çıkan Circle, önemli bir yatırım aldığını açıkladı.

440 Milyon $’lık yatırımın arkasında FTX, Fidelity, Digital Currency Group, Marshall Wace, Valor Capital Group, Intersection Fintech Ventures, Altas Merchant Capital ve Willett Adivisors gibi şirketler bulunuyor.

Coinbase ile birlikte USDC “stablecoin”in arkasında bulunan şirket 4 Milyar $’lık değerlemeye ulaşmayı hedefliyor.

USDC haricinde API servisleri de sunan şirketin çalıştığı farklı iş kolları da bulunuyor. Son rakamlar göz önüne alındığında 20 Milyar $ sınırını aşan USDC ile birlikte fazlasıyla önem kazanan Circle ve USDC, en büyük ikinci stablecoin olarak öne çıkıyor. USDC’ler için rezerv olarak tuttuğu USD varlıkları üzerinden gelir oluşturan şirket, 2020 yılında gerçekleştirilen fonlama ile birlikte Grayscale Investment’ın çatı şirketi Digital Currency Group’tan 25 Milyon $ yatırım almıştı.

2018 yılında da 3 Milyar $’lık değerleme kapsamında 110 Milyon $’lık yatırım alan şirket, büyümesini sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Poloniex borsasını satın alan Circle, daha sonra Poloniex’i sattığını açıklamıştı.

USDC Arzı Grafiği

2021 Yılında Birçok Şirket Yatırım Aldı

2021 yılı içerisinde 300 Milyon $’lık Paxos fonlaması da büyük ilgi görmüştü. PayPal ile iş birliği içerisine giren şirket, ItBit aracılığı ile PayPal üzerinde gerçekleşen işlemlerin aracısı konumunda bulunuyor. Ek olarak Paxos, iki farklı “stablecoin”in üretilmesine ev sahipliği yapan bir şirket olarak öne çıkıyor. PAX ve BUSD üreten Paxos, en önemli büyüme gerçekleştiren şirketlerden biri.

Diğer yandan BlockFi da 350 Milyon $’lık yatırımı Mart ayında almayı başarmıştı.

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version