Muhabbit

UST ve LUNA Krizi Tüm Piyasayı Sarstı! Pangolin Bu Krizden Etkilendi Mi?

Piyasalardaki mevcut düşüş sonrası platformun da geliştirmelere devam edeceği belirtildi.

Luna Pangolin

Luna Pangolin

Kısa süre önce kripto para piyasasında yaşanan LUNA ve UST krizi, yatırımcıları olduğu kadar bazı platformları da olumsuz yönde etkiledi. Kripto para yatırımı yapanlar mevcut riskler konusunda her ne kadar bilinçli olsa da meydana gelen bu olay Web3 ve DeFi alanı başta olmak üzere topluluğunun geneline büyük zarar verdi.

İlginizi çekebilir: Algoritmik Stablecoin Nedir? UST ve LUNA’da Tam Olarak Neler Oldu?

Pangolin Krizden Etkilendi Mi?

Merkeziyetsiz kripto para borsası Pangolin kısa süre önce yaptığı açıklama ile piyasada meydana gelen çöküş ile ilgili bazı ayrıntılara yer verdi. Krizin yaşandığı 8 Mayıs haftasından bu yana Toplam Kilitli Değer (TVL)’de önemli bir azalma yaşadı. Bunun çoğunun, UST’nin çöküş şokunun bir sonucu olarak platformdan büyük miktarlarda AVAX çekilmesinden kaynaklandığı belirtildi. Bu nedende fiyat düşüşleri sonucunda platform üzerindeki TVL, Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Platform üzerinde gerçekleşen 24 saatlik hacmin 108 milyon dolara ulaştığı ve bu seviyenin de onu yılın en büyük hacimli günü haline getirdiği belirtildi. Ayrıca geri alımlarla finanse edilen tek taraflı APR’ın geçici olarak %100’ün üzerine çıktığı açıklandı. APR tarafında oluşan bu ani dengesizliğin hacim dengelenmesi ile birlikte kısa süre içinde normale dönmesi bekleniyor.

LUNA darbesinin hemen öncesinde UST varlıklarını USDC‘ye taşımış olsa da işletme giderleri için kullanılan Pangolin Hazinesinin önemli ölçüde darbe aldığı belirtildi.

Atılacak Adımlar

Ekip, topluluk için merkeziyetsiz uygulamaların gelişmesine yönelik yenilik yapmayı ve yeni araçlar geliştirmeyi planladığını belirtiyor.

Pangolin’in mevcut yol haritasının da güncelleneceği ve gelir getirmeye odaklı girişimlerin geliştirileceği açıklandı.

UST’nin artık platformun varsayılan parite tokenı olmayacağı ve bundan sonraki benzer krizlere hazırlıklı olmak adına farklı aksiyon planlarının belirleneceği dile getirildi.

Pangolin Hakkında

Pangolin Exchange, kullanıcılarına likidite ve ticaret anlamında sorunsuz bir deneyim yaşatmayı amaçlayan bir DEX’tir. Avalanche ağında çalışan merkeziyetsiz borsa, kullanıcılara verimli bir tecrübe sunmak adına çalışmalarına devam ediyor.

Web Sitesi: https://pangolin.exchange/

Twitter: https://twitter.com/pangolindex

Telegram: https://t.me/pangolindex

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version