Muhabbit

Uzun – Orta – Kısa Vadeli Bitcoin Analizi

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 1

Herkese merhabalar, bu yazıyı Muhabbit Trading ekibinin analistlerinden biri olan ColdNova arkadaşımız hazırlamıştır. Arkadaşımızın twitter sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Merhabalar, Bitcoin’de gözlemlediğim uzun – orta – kısa vadeli yorumlarım için sırasıyla haftalık, günlük ve 4 saatlik grafik analizlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Anlatmak istediğim bölgelere odaklanmak için grafikleri olabildiğince sade tutmaya çalıştım. Keyifli okumalar.

Bitcoin Haftalık Zaman Dilimi Fiyat Analizi

Bitcoin fiyat grafiği 11.09.2022. Haftalık grafik, veriler Coinbase borsasına aittir.

Fiyat analizleri yapılırken öncelikle büyük zaman dilimi kullanarak fiyatın nereye sarkabileceği veya hangi bölgelerin hedefleneceği konusunda deyim yerindeyse “büyük resmi” görmeye çalışmakta fayda var. Bu süreçte ilk sırada incelenmesi gereken analizin haftalık zaman diliminde olması gerektiğini düşündüm.

Haftalık grafik incelendiğinde 8 Kasım 2021 yılında yapılan ATH den (69.200$) itibaren sarkan fiyatın ilk düzeltme noktası olan 32.853$ seviyesine çekilen bir fibonacci aracının oldukça iyi çalıştığı görülmektedir. Genellikle fibonacci seviyelerinde 0,5-0,618 seviyelerine kadar bir düzeltme beklenirken fiyat 0,382 seviyesini (32.500$) aşamayarak ciddi bir düşüş gösterdiği görülmüştür. Bu seviyeden tepki alınması fiyatın ciddi bir düşüş momentumuna sahip olduğunu göstermektedir. Diğer yandan ise fiyat 200 haftalık Üstel Hareketli Ortalamanın (EMA) altında haftalık kapanış yapmış olup (bu durum BTC tarihinden itibaren ilk defa gözlenmekte) ve altında seyir ettiği gözlenmektedir. Şuan için fiyat -0,382 seviyesinde tutunmaya çalışmaktadır, fakat böylesine güçlü bir düşüş momentumuna sahip olan fiyatın genellikle fibonacci -0,5 ile -0,618 bölgesini test etmesi ve olası dönüş noktalarının bu bölge aralığında olması beklenir. Zira fibonacci -0,618 bölgesi (10.500$) aynı zamanda çok güçlü bir yatay destek konumundadır. Fiyatın tepki alması muhtemel bölge olarak görülebilir. Ancak unutmamak gerekir ki fiyatın bu bölgeye sarkacağı kesin değildir, global piyasalarda oluşacak önemli bir haber akışı veya FED’in tutumu günümüzde teknik analizin önüne geçebilecek önemli fiyat hareketlerini oluşturabilir.

Bitcoin Günlük Zaman Dilimi Fiyat Analizi

Bitcoin fiyat grafiği 11.09.2022. Günlük grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Haftalık grafiği inceledikten sonra beklentimin düşüş yönlü olduğundan, şuan için 18.500$ seviyesinden tepki alan Bitcoin’in önünde bulunan önemli direnç bölgeleri günlük grafikte görülmektedir.

Grafikte de görüldüğü üzere fiyatın 32.670$ seviyesinden aldığı ret ile bearish flag formasyonu oluşmuş ve bir süre yükselen kanal yapısına sahip olan hareket aşağı yönlü kırılmıştır. Şuan için yeterli hacim görülmemekle birlikte yapmış olduğu yükseliş kalıcı olmayabilir. Kısa vadede fiyatın yükselişinin önünde bulunan en güçlü engelin, ATH den itibaren süregelen düşen olası trendin üçüncü teması ve yükselen kanalın alt trendinin kesişim noktası olduğunu düşünmekteyim. Bu bölgelerin aşılması halinde güçlü bir direnç olan ve aynı zamanda haftalık grafikteki fibonacci “0” seviyesine denk gelen 32.670$ aşılmasının zor olduğunu düşünmekteyim.

Fiyatın şuan üzerinde tutunduğu 18.500$ seviyesinin güçlü bir destek bölgesi olduğunu kabul ediyorum, fakat incelediğimiz haftalık grafikteki potansiyel sarkma bölgelerini göz önüne aldığımızda bu destek seviyesinin kaybedilmesi benim için sürpriz olmayacaktır.

Bitcoin 4 Saatlik Zaman Dilimi Fiyat Analizi

Bitcoin fiyat grafiği 11.09.2022. 4 saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Bitcoin’in 4 saatlik grafiği incelendiğinde 18.500$ dan tepki alarak hızlı bir şekilde %15’lik bir yükseliş sağlandığı ve şuan için momentumunun yavaşladığı gözlenmektedir. Fiyatın bu kadar hızlı yükselme sonrasında bir direnç alanından en azından düzeltme alması gerektiği düşünülmektedir. Bu durumda sarı daire ile işaretli alanda yatay direnç, fibonacci 0,5 seviyesi ve daha da önemlisi aşağı yönlü kırdığı yükselen kanalın alt bandına retest potansiyeli bulunmaktadır. Bu alan kısa zaman vadesinde oldukça güçlü bir bölge olup ciddi bir pump olmadığı sürece scalp olarak short pozisyonunun denemeye değer olduğunu düşünmekteyim. Bir diğer yandan ise bugün gerçekleşecek olan haftalık kapanış nedeni ile beklenmedik volatilitenin oluşabilme ihtimalinden dolayı Stop ve TP seviyelerinin çok geniş aralıklarla bırakılmaması gerektiği, ufak bir vur kaç olarak değerlendirilmesini önermekteyim.

Yatırım yaptığınız paraların market yapıcılar tarafından sizlerden alınmaması için riskinizi doğru yönetmeniz elzemdir. Unutmayın ki hiçbir analiz kesin değildir, sadece ihtimalleri güçlendirmeyi amaçlar. Bol kazançlar dilerim.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version