Muhabbit

Valkyrie’nin Bitcoin ETF’si Yarın Nasdaq’ta İşlem Görecek!

Valkyrie’nin Bitcoin Strategy ETF’si yarın (22 Ekim 2021) Nasdaq’ta BTF ticker’ıyla işlem görmeye başlayacak.

btc etf muhabbit

btc etf muhabbit

CoinDesk’in haberine göre, Valkyrie Investments’ın Bitcoin vadeli ETF’si sonunda, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) beğenisini aldı.

Valkyrie Investments’ın basın sözcüsü Bitcoin vadeli ETF’sinin SEC tarafından düzenlemelerden geçirildiğini ve yarın (22 Ekim 2021) BTF ticker’ı ile Nasdaq’ta işlem görmeye başlayacağını açıkladı.

Ticker’ı Değiştirmek İstemişlerdi!

Valkyrie’nin Bitcoin ETF’sinin “BTF” ticker’ıyla sunmuştu. Birkaç gün önce ticker’ı “Buy The F…ing Dip” yani”BTFD” olarak değiştirmeyi düşündüklerini açıklanmıştı. Ancak ticker değişmeden “BTF” olarak SEC tarafından onayı kaptı.

SEC’ten Onay Yağmuru!

Valkyrie bu açıklamayla birlikte SEC’ten onayı kapan üçüncü yatırım şirketi olmakta. Birkaç gün önce ProShares SEC’ten onay almış ve işlemlerine başlamıştı. Listelendiği ilk iki gününde üst üste günlük 1 milyar dolarlık hacim rekoru kıran ProShares’in Bitcoin ETF’si, yatırımcıların ilgisini çekmekte.

SEC’in ProShares’in Bitcoin ETF’sini onaylamasından sonra farklı Bitcoin ETF’lerini onaylaması an meselesi olarak kabul ediliyordu ki öyle de oldu. ProShares’in üzerinden 1 hafta geçmeden SEC ikinci onayını VanEck’e verdi. Haftaya listelenecek olan VanEck Bitcoin ETF’si merakla bekleniyor.

Bununla birlikte birkaç gündür SEC’in Valkyrie’nin ETF’sini onaylayacağı yönünde bir iddia mevcuttu. SEC’in son karar günü 25 Ekim 2021’di. Ancak bugün (21 Ekim 2021) yapılan basın açıklaması ile beklenenden erken bir tarihte Valkyrie’nin Bitcoin ETF’sinin onaylandığı duyuruldu. Valkyrie’nin Bitcoin ETF’si VanEck’in Bitcoin ETF’sinden daha sonra onaylanmasına rağmen, erken bir tarihte yani yarın (22 Ekim 2021) Nasdaq’ta listelenmeye başlayacak.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version