Muhabbit

Valkyrie’nin Bitcoin Madencileri ETF’i, Nasdaq Listelemesinde!

Valkyrie’nin onaylanan ETF teklifi, varlık yöneticisi VanEck tarafından daha önce önerilen dijital varlık madenciliği ETF’sine benziyor

Nasdaq Menkul Kıymetler Borsası; kripto varlık yöneticisi Valkyrie‘nin, Bitcoin madencilik şirketlerine yönelik ETF’ini, 08.02.2022 Salı gününden itibaren $WGMI ticker’ı ile listeleyecek.

Fon, net varlıklarının en az %80’ini ve gelirlerinin veya kârlarının en az %50’sini, BTC madenciliğine veya madencilikle ilgili donanım ve yazılım sağlayan şirketlere yatıracak. Ayrıca fon % 0,75’lik bir gider oranına sahip.

Fonun; tamamı % 8 ila % 10 aralığında alokasyonlu olan ilk beş holdingi, Argo Blockchain (ARBK), Bitfarms (BITF), Cleanspark (CLSK), Hive Blockchain (HİVE) ve Stronghold Digital Mining (SDIG).

Yine tamamı % 4 alokasyonlu olan şirketler arasında; Marathon Digital (MARA), Bit Digital (BTBT) ve Digihost Technology (DGHI) yer alıyor.

VanEck ETF’ine Benziyor!

Valkyrie’nin onaylanan ETF teklifi, varlık yöneticisi VanEck tarafından daha önce önerilen dijital varlık madenciliği ETF’sine benziyor. VanEck, toplam varlıklarının %80’ini kripto para madenciliği şirketlerinin menkul kıymetlerine yatırmayı planladığını ve SEC’in 14 Şubat’a kadar bir karara varmasını beklediklerini açıkladı.

bitcoin etf

Valkyrie, Bitcoin Strategy ETF‘sini sunan ilk varlık yöneticilerinden biridir. Yayınlandığı tarihte, fon hisseleri Nasdaq’ta 17.01$’dan işlem görüyordu ve ertesi gün hisseler 14.12$’a yükselerek %20’den fazla değer kazandı.

SEC, risklerin ve sahtekarlıkların önlenmesi konusunda yeterince ikna olmadığı için henüz Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Bitcoin spot ETF’i onaylamadı.

Fakat Kanadalı düzenleyiciler, 2021 Aralık ayında Fidelity Canada’nın Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenmek üzere bir Bitcoin ETF ve Bitcoin Yatırım Fonu’nu onayladılar. Yatırım şirketi Purpose’un Bitcoin ETF’ine ise Şubat 2021’de olumlu karar verilmesi bekleniyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version